x

Mladost i atmosfera glavni aduti za budućnost

Mladost i atmosfera glavni aduti za budućnost

Ženska ekipa Radničkog 1964 je pobedom u poslednjem kolu završila sezonu na četvrtom mestu i tako nadmašila očekivanja sa početka sezone. Najpozvaniji da sumira ostvarene rezultate je šef stručnog štaba Rodoljub Kurandić.


Većini devojaka je ovo bila prva seniorska sezona. Smatrate li da je postignuti plasman uspeh?

-Upravo tako, do sada su samo igrale ligu mlađih kategorija, tako da im je ovo prvo, pravo ozbiljno takmičenje u karijeri. Pokazale su se kao „prave“ i da klub u budućnosti može puno da očekuje od njih. Četvrto mesto je naravno uspeh u ligi u kojoj ima ekipa koje su znatno iskusnije i time ova pozicija na tabeli dobija još više na značaju.


Koliko je ekipa zrelija nakon godinu dana?

-To je normalan proces koji traje i trajaće,devojke će sticati samopouzdanje i iskustvo,napredovaće na individualnom i taktičko-tehničkom planu. U prvom delu sezone su imale određeni pritisak zbog važnosti takmičenja. Ono što je pozitivno je da je klub uvek stajao uz njih i verovao u njihov kvalitet i mogućnosti, tako da očekujem njihov ubrzani igrački razvoj.


Šta je karakterisalo igru i da li biste nekog posebno izdvojili?

-Našu igru je karakterisala mladost, poletnost,agresivnost u odbrani, ali pre svega jedna disciplina u igri, odgovornost gde je svaka igračica znala šta joj je zadatak, nije bilo iskakanja iz koloseka i to nam je u krajnju ruku i donelo ovaj plasman. Činjenica na koju sam ponosan je atmosfera i „hemija“ koja vlada u ekipi, devojke su kao jedna, zajedno dišu na treninzima, utakmicama, putovanjima.Generalno ne bih izdvojio nijednu, uspeh su postigle kao kolektiv, ali bih samo istakao ulogu najstarije u ekipi Nevene Aleksić, koja nam se priključila na polusezoni i koja je i pored svih porodičnih, majčinskih i poslovnih obaveza našla vremena i značajno pomogla timu kako na utakmicama, tako i na moralnoj podršci mladim saigračicama. Pred ostatkom ekipe je svetla budućnost i biće vremena za pohvale.


Planiraju li se pojačanja za narednu sezonu?

-Naravno, imamo u planu određena pojačanja,jer iz sezone u sezonu želimo da idemo sve više i da ne napredujemo samo u igri, nego i u kvalitetu igračkog kadra. U fazi smo pregovora sa određenim igračicama na pozicijama koje su nam bile deficitarne. Ne bih još uvek o imenima,ali sam uveren da će pojačanja biti adekvatna i najbolja moguća u ovom trenutku.


Koji su zacrtani ciljevi naredne sezone i da li će Radnički i dalje gajiti svoj prepoznatljiv stil igre?

-Svakako će ostati isti način igre. Brz, moderan rukomet sa jakom odbranom, ubitačan kontranapad, naravno uz podršku dobrih golmana kao i do sada. Glavni cilj je da sve devojke napreduju individualno, kao i na timskom planu, dosta ćemo raditi na snazi i fizičkoj pripremljenosti, tako da će dobra igra sama proisteći i nadam se da će naši navijači i publika uživati u prikazanom -  zaključio je šef struke Rodoljub Kurandić.

Datum: 05.06.2018. Autor: R64 media team

PROČITAJTE JOŠ...