x

Srpski miks stao u četvrtfinalu

Srpski miks stao u četvrtfinalu

Srpski miks tandem Marijana Oros i Radovan Vlajkov bili tako blizu, a opet tako daleko od medalje na Šampionatu sveta u rumunskom Klužu! Izgubili su u četvrtfinalu  na „zlatne kugle“ od opasnog češkog miksa Renata Navrkalova - Jan Endrst, koji je, kasnije, osvojio i titulu!

U prvom setu izvanredna igra srpskog tandema i pobeda od 159:139. Vlajkov je oborio i „devetku“ u  27. hicu.

Drugi set doneo je veliku borbu, češki miks je posle 15 hitaca u pune bežao šest čunjeva (103:97). Na kraju  je bilo 141:138 za Čehe i 1:1 u setovima. Odlučivale su dve dodatane kugle. Prvo je igrala Marijana Oros i oborila četiri čunja. Navrklova je srušila „devetku“ i  bilo je jasno da Vlajkova čeka nemoguća misija. Poslao je dobru kugu, pala je „osmica“ i Endrstu su bila nepohodno samo četiri čunja za pobedu. Oborio je „osmicu“ za trijumf češkog miksa 17:12 i  prolaz u polufinale.

- Poslednja tri hica odnela su medalju. Česi su se već predali, bilo je potrebno da  Vlajkov „veže“ dva čunja, Marijana Oros sruši preostali i da uđu u pune. Na žalost, Vlajkov je oborio samo jedan i tu se naša nada da ćemo osvajiti medalju istopila. Nije uopšte ni trebalo da dođe do „zlatnih kugli“ – rekao je selektor seniorki Dragan Fatović kome nije bilo lako  na sekudanatskoj stolici.

U  osmini finala u miksu izvanredna igra Marijane Oros i Radovana Vlajkova protiv mađarske kombinacije  Dorotia Bordač – Zoltan Feher i pobeda od 2:0 u setovima! Sjajno su se dopunjavali. Vlajkov je izvanredno „otvarao“ u prvom setu koji su dobili sa 170:159, dok je u drugom setu dirigentsku palicu preuzela Marijana Oros (posebno u „čišćenju“ sa tri „osmice“) i odlučila set 155:134 za ukupno najbolji rezultat u tom „bloku“ od 225 čunjeva.

U prvom kolu Marijana Oros i Radovan Vlajkov su savladali posle „zlatnih kugli“ francusku kombinaciju Aureli Remi i Žulom Šanženet. U setovima je bilo 1:1 (162:143 i 170:123 za Francuze) pa se pristupilo izvođenju po dve dodatne kugle. Prvo je igrala Marijana Oros i srušila šest čunjeva,  koliko je oborili i Francuskinja. Potom je Vlajkov srušio „osmicu“, Francuz „šesticu“ i srpski miks tandem je prošao sa 13:11.

Rezultati, Šampionat sveta u Klužu – miks tandemi, finale: Ana Jambrović, Hrvoje Marinović (Hrvatska) – Renata Navrkalova, Jan Endrst (Češka) 1:1, na „zlatne kugle“  14:12 za Čehe koji su osvojili titulu. Dve bronze: Ramona Linbaher, Filip Šetecka (Austrija) i Tilda Duka, Petru Mihaljčou (Rumunija).


Datum: 24.05.2018. Autor: Kuglaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...