Počelo prijavljivanje za BEG 5K Runway Run

Aerodrom Nikola Tesla Beograd, kao domaćin, Beogradski maraton kao organizator i Grad Beograd kao pokrovitelj najavili su BEG 5K Runway Run kao jedinstven događaj u celom regionu, od velikog značaja, kako za promociju grada Beograda kao turističke i sportske destinacije, tako i za sam aerodrom. Aerodrom Nikola Tesla Beograd na ovaj način postaje deo porodice velikih svetskih aerodroma na kojima se organizuje ovakva atraktivna trka. Namera je da se organizovanjem ovog događaja još jednom skrene pažnja na uspeh beogradskog aerodroma i njegov značaj za Grad Beograd i Republiku Srbiju.

Beograd na pisti” je organizaciono izuzetno zahtevna manifestacija zbog činjenice da Aerodrom Nikola Tesla Beograd ima jednu poletno-sletnu stazu. Trka mora da bude održana u toku noći kada nema letova. U skladu sa tim, sve pripreme – uključujući i održavanje trke, moraju da se završe za samo tri sata kako bi nadležne aerodromske službe pripremile pistu za poletanje prvog jutarnjeg aviona 10.06.2018.

Start trke planiran je za nedelju 10. jun u 01:30 časova, a trasu kojom će se trčati utvrdile su stručne službe Aerodroma Nikola Tesla Beograd i Beogradskog maratona.

Dužina staze je 5000m, a učesnici će trčati tri kruga, delom na poletno-sletnoj stazi, a delom na manevarskim površinama. Broj učesnika za prvo izdanje ovog događaja je ograničen na ukupno 800. Svi učesnici moraju da budu punoletni i svi će proći kontradiverzionu kontrolu.


Prijavljivanje je otvoreno na sajtu Beogradskog maratona: www.bgdmarathon.org

Datum: 23.05.2018. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...