x

Hermina Lukač i Bojan Kličarić šampioni sveta u miks tandemima!

Hermina Lukač i Bojan Kličarić šampioni sveta u miks tandemima!

Hermina Lukač i Bojan Kličarić osvojili su šampionsku titulu na kuglaškom juniorskom Prvenstvu sveta u Klužu u Rumuniji u disciplini miks tandem pošto su u izuzetno uzbudljivom finalu savladali slovenačku kombinaciju Anja Forštnarič - Timi Jurančič na „zlatne kugle“. U setovima je bilo 1:1 (prvi dobili Slovenci 147:175- tri „devetke“ u „čišćenju“, drugi srpski miks 161:148 i odlučivale su po dve dodatne kugle.


Slovenac Timi Jurančič je igrao prvi i oborio „sedmicu“. Bojan Kličarić je odgovorio - “sedmicom“. Odlučivale su – dame. Anja Forštnarič je srušila „devetku“ ali je i Hermina Lukač sjajno odgrala i – „devetka“. Pošto je bilo 16:16 promenjene su staze  i sada je prvi igrao Kličarić oborivši sedam čunjeva. Jurančič je parirao – „sedmicom“. Tada je Hermina Lukač postala junakinja finala: oborila je opet „devetku“ i stavila Anju Forštnarič na muke. Zadrhtala je ruka i Slovenka je srušila „četvorku“ za zlato Srbije 16:11.


Bronzane medalje pripale su češkom miksu Pavelkova – Koktal i italijanskoj kombinaciji Rundgašer - Eger.


Ovo je četvrta medalja u četiri dana juniorskog Šampionata sveta. Pre ovog zlata, najsjaniji trofej osvojila je muška omladinska reprezentacija, srebro je pripalo muškom tandemu Milorad Vojnović i David Lainščak i brnza ženskoj omladinskoj reprezentaciji.


Datum: 19.05.2018. Autor: Kuglaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...