Srbiji se osmehnuo žreb

Kuglaši i kuglašice Srbije imali su sreću na žrebu za pojedinačno i ekipno Prvenstvo sveta koje će se u narednih pet dana održati u Klužu u Rumuniji, jer su na „lutriji“ za upražnjena mesta u pojedinim disciplinama dobili po jedan tandem (imali smo pravo na dva, sada su tri i igraće šest igrača i igračica)!

- Moja ocena je, a mislim da se sa time slaže i selektor juniorki Julijana Vukadinović, da nas je sreća ovog puta pogledala - komentar je Vojka Pavlovića selektora juniora.-  Ne samo da smo dobili još po jedan tandem, nego su i u tri od četiri discipline, naši učesnici u različitim četvrtinama kostura i time su izbegli direktne duele u ranoj fazi.

U miksu, Srbija je imala jedno mesto i ostala je na tome. U prvom kolu rival srpskom miks tandemu biće predstavnici Hrvatske.

U tandemima za juniorke,  parovi su: Srbija 2- Slovenija 1, Srbija 3 - Italija 3,  Srbija 1 – Slovačka 1. U ovoj discilini svi srpski tandemi su u istom delu kostura.

Kod juniora, protivnici našim tandemima su: Srbija 1 – Nemačka 2, Francuska 2 – Srbija 2, Srbija 3 - Hrvatska 1.

U sprintu, rivali su - kadetkinje: Hrvatska 2 – Srbija 1, Srbija 2 - Poljska 2. kadeti: Srbija 1 – Rumunija 1, Srbija 2 – Češka 2. U ovim disciplinama Srbija je imala po dva mesta i ostala je na tome. U tandemima za juniore i u oba sprinta  svi su u različitm četvrtinama žreba. Selektori će posle ekipnih nadmetanja odrediti sastave tandema, miks tandema i učesnike u sprintu.

Juniorke počinju ekipno takmičenje u sredu 16. maja. Selektor Vukadinovićeva odlučila se za ovaj sastav – 9,10: Angela Zolnai, 10,20: Sanela Milosav, 14,40: Sara Žurovski, 13,40: Hermina Lukač, 16,10: Olivera Čikoš i 17,20: Vesna Boškov. Rezerve su Toedora Relota, Vladana Obrenić i Gordana Rogić. Santnica je po rumunskom vremenu (Kluž 12,00 - Beograd 11,00).

Vojko Pavlović selektor omladinaca, koji ekipni deo igraju u četvrtak 17. maja, ovako je izabrao: Norbert Ernješi, Želislav Jakab, Čaba Zavarko, Alen Kujundžić, Bojan Kličarić i Alen Kujundžić, rezerve su David Lainščak, Milorad Vojnović i Vuk Boškov.

Posle tehničkog sastanka i žreba održano je i svečano otvaranje juniorskog ekipnog i pojedinačnog Šampionata sveta (15 - 20. maj). Šampionat je otvorio predsednik Međunarodne kuglaške federacije na devet čunjeva – klasik (VNBA klasik) Klaus Bart, dok su ugledne zvanice, takmičare i veliki broj gledalaca,  pozdravili Dan Tarča zamenik gradonačelnika Kluža i Maria Popesku predsednica Kuglaške federacije Rumunije. Izveden je i prigodni kulturno umetnički program.

U svečanom defileu bili su Bojan Kličarić, koji je nosio zastavu Srbije, i Adrian Lončarević.


Datum: 16.05.2018. Autor: Kuglaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...