x

Tanasković, Majdov i Gurović gosti na Sajmu sporta

Tanasković, Majdov i Gurović gosti na Sajmu sporta  Foto: Savez za školski sport Srbije

Republika Srpska voli sport, a sport je sjajna prilika za zbližavanje ljudi. U Banjaluci je održan Sajam sporta, gde su se građanima predstavili mnogi sportovi.

Sajam je otvorila Jasmina Davidović, ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Specijalni gosti billi su Željko Tanasković, nosilac olimpijske medalje u odbojci, sada predsednik Saveza za školski sport, aktuelni svetski prvak u džudou Nemanja Majdov, trener džudoa Ljubiša Majdov, jedan od najboljih trenera Evrope i Milan Gurović, nekadašnji reprezentativac Srbije u košarci.

- Cilj nam je da se što više dece i omladine uključi u sport, a Sajam sporta je prilika da upoznaju razne vrste sportova i da se odluče koji bi im bio najbliži i najprihvatljiviji – istakla je ministarka Jasmina Davidović, dodavši da je u Srpskoj aktivno 43 sportska saveza u okviru kojih je više od 1.500 sportskih organizacija, sportskih klubova i škola sporta.

Željko Tanasković bio je zadovoljan predstavljanjem sportova u Banjaluci.

- Banjaluka je grad sporta, ali ovde vidim i puno sportista iz svih gradova Republike Srpske. U sport se treba ulagati, jer sportisti uvek na najbolji način služe svojoj zemlji. Puno sportista iz RS nastupa i za srpske klubove, kao i za reprezentaciju naše zemlje. Hvala i ministarki Davidović koja je pomogla organizaciju ovog lepog događaja – istakao je Željko Tanasković.

Datum: 15.05.2018. Autor: Savez za školski sport Srbije

PROČITAJTE JOŠ...