x

Održan Sporticusov kros festival uz rekordan broj učesnika

Održan Sporticusov kros festival uz rekordan broj učesnika Foto: SK Sporticus

Dana 5. maja, u Pionirskom gradu, u srcu Košutnjaka, održan je "Sporticusov kros festival" - kros trčanje za decu i kros duatlon za sve kategorije. U zoni za registraciju zabeležen je rekordan broj učesnika.


Započeli smo Sporticus prolećnim krosom za decu uzrasta 3 - 12 godina. Uzrasne kategorije nastupale su po opadajućem redosledu, tako da su se najstariji prvi nadmetali. Trim - stazom jurcamo od 10 sati, niže se trka za trkom, a dečiji entuzijazam i borbenost ne splašnjavaju.


Kao i inače, najbrojnija i najveselija je porodična trka - kruna Sporticusovog krosa. Roditelji, bake, deke, tetke, stričevi... treba sa decom da pređu (istrče ili prepešače, ko kako želi) svih 800 metara trim - staze i da zajedno uđu u cilj. Najmlađi učesnik nije imao ni godinu dana, a za najstarijeg ne znamo. :)


Usledio je kros duatlon, koji smo ranije organizovali kao interni događaj u sklopu krosa, ali od ove godine smo "porasli" i sada je trka zvanično takmičenje pod pokroviteljstvom Srpske triatlonske unije - Kup Srbije u kros duatlonu za sve kategorije.


Košutnjak, sa desetinama šumskih staza, je kao stvoren za ovakve aktivnosti, a serije "trčanje - vožnja bicikle - trčanje" su započele revijalnom trkom za najmlađe koji su želeli da se oprobaju u ovoj disciplini. U borbu za medalje su prvi krenuli poletarci, zatim mlade nade i nade i na kraju juniori, rekreativci, age i elit.


Čestitamo svim učesnicima i zahvaljujemo im se što se uveličali i upotpunili ovaj događaj.


Posebnu zahvalnost dugujemo našim roditeljima volonterima - Bisi, Ljilji, Violeti, Milijani, Maji, Biljani, Jasmini, Stevu, Ceci, Miši i tetki Sanji, jer bez njih ta subota ne bi prošla tako sjajno kao što jeste.




Datum: 11.05.2018. Autor: SK Sporticus

PROČITAJTE JOŠ...