x

Srbija dobila šampiona u bacanju rima!

Srbija dobila šampiona u bacanju rima! Autor fotografije: Bogdan Kosanović / Red Bull Content Pool

Srpska hip hop scena dobila je novog šampiona u improvizaciji slobodnim stilom. Petar Marinković poznatiji pod nadimkom Samuraj Krek pobedio je u finalu novajliju na takmičenjima Miloša Todorova koji nastupa pod imenom Loco Morocco. Žiri u sastavu Sajsi MC, Smoke Mardeljano I Euffrat imali su težak zadatak u pojedinim mečevima pa je oko presuđivanja o pobedniku uticaj imala i publika. Dvojica finalist, predstavljaće Srbiju na regionalnom finalu koje se krajem juna održava u Bosni i Hercegovini.

Zappa Barka bila je sinoć ispunjena do poslednjeg mesta, a kako i ne bi kada je publika pred sobom imala 8 najboljih srpskih MCjeva koji su se borili za titulu nacionalnog šampiona na najvećem regionalnom takmičenju pod nazivom Red Bull RapLika. Atmosfera je ključala dok se birao srpski šampion u MC betlu!

Kakva je bila konkurencija i kako su se momci spremili, dovoljno govori činjenica da su prošlogodišnji finalisti VeB i L.A.F. ispali već u prve dve borbe. Ovakva situacija raduje jer pokazuje da srpska hip hop scena raste I razvija se I da se iz godine u godinu pojavljuju nova lica koja pomeraju granice improvizacije.

Kako se finale bližilo, žiriju je bilo sve teže da odlučuje, naročito je to kulminiralo u završnoj borbi koju su vodili “novajlija” na takmičenjima Loco Morocco i već iskusni MC Samuraj Krek.

Na kraju finale je bilo toliko neizvesno da su članovi žirija Smoke Mardeljano, Sajsi MC i Euffrat, morali da se distanciraju i dugo većaju, ali je sve završeno idealno - publika je bila uz Locoa, žiri je svoju presudu dao u korist Samuraja, pa će obojica predstavljati Srbiju na velikom regionalnom finalu u Tuzli 30. juna!

U vrhunskoj atmosferi, nastupe takmičara presecali su članovi žirija, uz standardnu pratnju BegeFanka i DJ BKO-a, a pred spomenutih učesnika, bitku za titulu su vodili još Bamrazer, Threekola, Chevu i MC Kile, dok su CopeKillaz i Antaaa bili rezerve. Ko nije ostao do kraja - pogrešio je, DJ BKO je na afteru nastavio u svom ritmu, ispratio ga je i Mardeljano u jednom momentu lateći se mikrofona.

Podsećamo, šampion Hrvatske je Usce, BiH Sokol, pa su svoje mesto ranije dobili u finalu - sada će im rivali biti Loco Moroco i Samuraj Krek, 30. juna u završnoj regionalnoj borbi u Tuzli!


Datum: 11.05.2018. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...