x

SK u Fort Beningu: Srbija sa dve debitantkinje

SK u Fort Beningu: Srbija sa dve debitantkinje

Naporan kalendar Svetski kupova ove sezone  ne ostavlja srpskim strelcima mnogo vremena za odmor i za adaptaciju na vremenske razlike.


Prošle sedmice sa Svetskog kupa u Čangvonu (Južna Koreja) vratili su se sa dve medalje (bronze Zorane Arunović vazdušnim pištoljem i miksa Arunović/Mikec istim oružjem), a već naredne nedelje ih očekuju izazovi u SAD. U američkoj vojnoj bazi Fort Bening u državi Džordžija od 9. do 14. maja biće održana takmičenja na  trećem turniru ovogodišnjeg SK.


Srbiju će predstavljati 12 reprezentativaca. Uz osmoro iskusnih olimpijaca, koji  su gađali i u Čangvonu, sportski  Dragan Marković je u tim uvrstio i četvoro mlađih strelaca. Šansu će dobiti i Lazar Kovačević, Milica Babić, Nina Radulović i Marija Malić.


U Svetskom kupu će debitovati Marija Malić, osvajač evropske juniorske bronze vazdušnom puškom ove godine u Đeru, i Nina Radulović, koja poput Babićeve studira u SAD. Radulovićeva na Univerzitetu Nebraska, a Babićeva na Zapadnoj Virdžiniji.


Milica Babić je prošle godine osvojila titulu studentskog prvaka SAD vazdušnom puškom , ove godine je bila šesta vazdušnom, a deseta malokalibarskom puškom. Radulovićeva se takođe plasirala na finalni turnir koledž lge (NKAA), u kojoj u jedinstvenoj konkurenciji učestvuju i muškarci i žene. Vazdušnom puškom zauzela je 35, a MK puškom iz trostava 37. mesto. Ove godine je drugi put za redom proglašena za najboljeg sportistu-studenta Univerziteta Nebraska (priznanje za koje se vrednuju sportski i rezultati na studijama) .


Sastav reprezentacije Srbije za SK u Fort Beningu


Muškarci puška: Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić (obojica Čika Mata“, Kragujevac), Milenko Sebić (Crvena zvezda),  Lazar Kovačević (Jagodina 92)

Žene puška: Andrea Arsović (Partizan), Milica Babić (Pobednik),  Nina Radulović (Novi Sad 1790), Marija Malić (Jedinstvo, Stara Pazova).

Miks parovi: Arsović/Stefanović i Malić/Kovačević.


Muškarci, pištolj: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac).

Žene pištolj: Zorana Arunović (Olimpik 011), Bobana Momčilović Veličković (Bor 030)

Miks parovi: Arunović/Mikec, Veličković/Grgić.


Datum: 03.05.2018. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...