Sabina Šurjan na OI mladih

Najbolja juniorka Evrope u stonom tenisu, Sabina Šurjan, kvalifikovala se na 3. Letnje Olimpijske igre mladih koje će se u oktobru održati u Buenos Airesu (Argentina).


3. Letnje Olimpijske igre mladih održaće se u periodu od 06. do 18. oktobra 2018. godine, u Buenos Airesu (Buenos Aries, Argentina), u organizaciji Organizacionog komiteta Olimpijske igre mladih - Buenosaries i Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK).


Srpska stonoteniserka Sabina Šurjan je na kvalifikacionom turniru za OI mladih u Tunisu zabeležila četiri ubedljive pobede, a poslednju kojom je overila vizu za Argentinu, ostvarila je nad Hrvaticom Andreom Pavlović sa 4:0.


Srbija će po prvi put u istoriji imati stonoteniskog predstavnika na najvećoj sportskoj smotri za mlade.


Olimpijske igre mladih predstavljaju elitni sportski događaj za mlade iz celog sveta. Pored sportskih takmičenja Olimpijske igre mladih promovišu i jedinstveni kulturni i obrazovani program (CEP), koji uključuje pet glavnih tema: Olimpizam; Društvena odgovornost; Razvoj veština; Izražavanje i blagostanje; Zdravi stilovi života. Kao i Olimpijske igre, Olimpijske igre mladih održavaju se svake četiri godine. Prve Letnje Olimpijske igre mladih održane su u Singapuru 2010. godine, dok su prve Zimske Olimpijske igre mladih održane u Austriji 2012. godine.


Datum: 26.03.2018. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...