x

Sabina Šurjan na OI mladih

Sabina Šurjan na OI mladih

Najbolja juniorka Evrope u stonom tenisu, Sabina Šurjan, kvalifikovala se na 3. Letnje Olimpijske igre mladih koje će se u oktobru održati u Buenos Airesu (Argentina).


3. Letnje Olimpijske igre mladih održaće se u periodu od 06. do 18. oktobra 2018. godine, u Buenos Airesu (Buenos Aries, Argentina), u organizaciji Organizacionog komiteta Olimpijske igre mladih - Buenosaries i Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK).


Srpska stonoteniserka Sabina Šurjan je na kvalifikacionom turniru za OI mladih u Tunisu zabeležila četiri ubedljive pobede, a poslednju kojom je overila vizu za Argentinu, ostvarila je nad Hrvaticom Andreom Pavlović sa 4:0.


Srbija će po prvi put u istoriji imati stonoteniskog predstavnika na najvećoj sportskoj smotri za mlade.


Olimpijske igre mladih predstavljaju elitni sportski događaj za mlade iz celog sveta. Pored sportskih takmičenja Olimpijske igre mladih promovišu i jedinstveni kulturni i obrazovani program (CEP), koji uključuje pet glavnih tema: Olimpizam; Društvena odgovornost; Razvoj veština; Izražavanje i blagostanje; Zdravi stilovi života. Kao i Olimpijske igre, Olimpijske igre mladih održavaju se svake četiri godine. Prve Letnje Olimpijske igre mladih održane su u Singapuru 2010. godine, dok su prve Zimske Olimpijske igre mladih održane u Austriji 2012. godine.


Datum: 26.03.2018. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...