Neke nove nade u Paraćinu

Savez za školski sport Srbije nastavio je sa održavanjem završnih Državnih školskih prvenstava. Na red je došla košarka. Grad domaćin je bio Paraćin, od 19. do 23. Marta.

Dobili smo pobednike u konkurencijama osnovnih i srednjih škola. Željko Tanasković, odbojkaška legenda i predsednik Saveza za školski sport Srbije, svečano je sa domaćinima otvorio ovo odlično posećeno takmičenje.  

- Školska prvenstva su spona između masovnog i vrhunskog sporta. Raduje činjenica da je viđen odličan kvalitet kod ekipa koje su osvojile medalje. Pred tom decom je najava uspešne sportske karijere. Ali glavni cilj u ovim uzrastima je da velikom broju mladih obezbedimo da se bave raznim sportovima. Neki će nastaviti uspešno da se bave sportom i u klubovima, a mnogi će uz učenje imati šansu da se rekreativno bave sportom. Nastavljamo sa sprovođenjem puno akcija, koje sprovodimo i uz pomoć Ministarstva omladine i sporta. Deca su budućnost Srbije i u njih svi trebaju ulagati - istakao je Željko Tanasković, predsednik Saveza koji ove godine organizuje Državna prvenstva u velikom broju sportova i omogućava mladima da uživaju u sportovima koje vole.

Konačan plasman Osnovne škole:
Dečaci: 1. “Branko Ćopić” Beograd, 2. “Žarko Zrenjanin” Apatin, 3. “Braća Jerković” Beograd; Devojke: 1. “Svetozar Miletić” Titel, 2. “Živadin Apostolović“, 3. „Stevan Jakovljević“ Paraćin,.


Konačni plasman Srednje škole:

Dečaci: 1. Ekonomska škola Čačak, 2. EŠ „Bosa Milićević“ Subotica, 3. Sportska gimnazija Beograd;

Devojke: 1. Gimnazija Paraćin, 2. Gimnazija „Branko Radičević“ Stara Pazova, 3. Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj“ Novi Sad.


Datum: 26.03.2018. Autor: Savez za školski sport Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...