x

Saopštenje RSS povodom kvalifikacionog turnira juniorki za SP

Saopštenje RSS povodom kvalifikacionog turnira juniorki za SP

Rukometni savez Srbije želi da upozna javnost sa stvarima vezanim za odigravanje kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo juniorki koji će od petka do nedelјe biti održan u SC "Kovilovo".

Evropska rukometna Federacija poslala je dokument organizatoru turnira Rukometnom savezu Srbije, kao i svim učesnicima kvalifikacija, sa jasnim i striktnim uputstvima koji će pomoći da celokupan događaj protekne u duhu sporta.


Sagledavajući bezbedonosnu situaciju, kao i celokupan publicitet koji prevazilazi granice sporta, Evropska rukometna Federacija dostavila je Rukometnom savezu Srbije odluku po kojoj će turnir u Kovilovu biti odigran bez prisustva gledalaca i predstavnika medija.


Ulaz u sportski kompleks Kovilovo biće dozvolјen samo zvaničnim članovima Federacija, predstavnicima RSS i lјudima zaduženim za organizaciju kvalifikacionog turnira.


Rukometni savez Srbije shvata naglašene emocije u javnosti kada je u pitanju južna srpska pokrajina Kosovo i Metohija. Sa druge strane, kao organizacija smatramo da smo učinili najviše u izuzetno teškim okolnostima, kako bi sačuvali budućnost našeg sporta, sprečili drakonske kazne i višegodišnju suspenziju naših reprezentativnih selekcija na međunarodnoj sceni.


Sa želјom da sve protekne u najbolјem mogućem redu, Rukometni savez Srbije, postupaće po odluci EHF, a u saradnji sa nadležnim državnim organima.
Datum: 23.03.2018. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...