x

Vlajkov najbolji igrač Super lige Austrije

Vlajkov najbolji igrač Super lige Austrije

Radovan Vlajkov, mladi srpski reprezentativac, član šampionske selekcije Srbije sa SP u Detenhajmu u maju prošle godine, prvotimac trećeplasiranog Nojkirhena, najbolji je igrač Super lige Austrije!

Peta mesta na rang listama zauzeli su srpski reprezetativci  Zorica Barać (Fojt Sent Pelten) i Miloš Simijonović (Nojkirhen). Antal Arpad, srpski internacionlac u klubu KSV Beč je 13, dok je Renata Vilov, naša reprezentativka u „Postu 1036“ na 25. mestu! Liste imaju blizu 80 kuglašica i kuglaša.

- Posle tri uzastopne titule prvaka Austrije, Nojkirhen je ovogodišnju superligapku trku završio na trećem mestu. Obzirom da smo imali dosta povreda ove sezone, svi u klubu su zadovoljni plasmanom koji nam je ponovo obezbedio izlazak u Evropu- kaže Radovan Vlajkov.

Poneli ste i titulu igrača “broj 1” u veoma jakoj ligi, gde je 12 kuglaša imalo proseke veće od 600 čunjeva. Najbolji ste igrač u ekipi i na domaćim stazama i na gostovanjima. Kako komentarišete upravo završenu sezonu?

- Presrećan sam, ovo mi je najbolja godina u karijeri.  Rušio sam i rekord kuglane u Nojkirhenu. Volim kuglanje i sav trud i marljiv rad konačno su počeli da daju rezultate...Nadam se da će biti još ovakvih sezona. Sada su na redu reprezentativne obaveze, čeka nas u maju pojedinačni seniorski Šampionat sveta u Klužu u Rumuniji i novi izazovi.

Vaš kum Miloš Simijonović se vraća u Srbiju?

- Porodične obaveze, daleka i teška putovanja na mečeve, presudno su uticali da se Simijonović vrati. Ostavio je dobar utisak, sa 712 čunjeva je postavio rekord naše kuglane i jedan od najboljih rezultata u istoriji Super ligi Austrije. Najavljen je dolazak u klub Slovenca Lužana. To je sjajan kuglaš, vidim da je trenutno prvi na listi najboljih igrača Slovenije...

Miloš Simijonović je harao austrijskim stazama samo jednu sezonu.  Povratak u Srbiju je ozvaničio nedavno pristupanjem Partizanu, vicešampionu Srbije!

- Austrijska super liga bila je za mene novi, veliki,  izazov. Zasitio sam se, po malo, srpske Super lige gde je moj Beograd bio superioran. Tražio sam nova iskustva, da upoznam ljude i da igram na inostranim kuglanama. Prezadovoljan sam  sezonom u Austriji, ali sam iz porodičnih razloga, odlučio da se vratim – objasnio je Miloš Simijonović.- Partizan je odličan klub, sa sjajnim igračima. Nadam se da će mojim dolaskom crno - beli narednu sezonu učiniti još neizvesnijom. Načelni dogovor sam postigao sa trenerom Brankom Bezbradicom i predsednikom kluba Zoranom Dragovićem, iskusnim kuglaškim stručnjacima i  radnicima, do kraja posvećenim kuglaškom sportu i Partizanu. Imaću i dobre uslove za treninge, što je jako bitno. Neće biti problema da se uklopim u ekipu, poznajem sve igrače u Partizanu, oni su i dobri ljudi. Jedva čekam sledeću sezonu, idemo u nove pobede i u Super ligi Srbije i u međunarodnim kupovima…

Po mnogo čemu, srpski kuglaši i kuglašice su obeležili minulu godinu u Austriji! Uz bronzu Nojkirhena i šesto mesto KSV Beča kod kuglaša, i u Super ligi Austrije za kuglašice visoki plasmani : Fojt Sent Pelten Zorice Barać je četvrti (prošle godine je bio vicešampion), a “Post 1036” Renate Vilov peti (lane je bio osmi)! Oba kluba imaju isti broj bodova kao i trećeplasirani.

Radovan Vlajkov i Miloš Simijonović su po proseku bili prvi i drugi igrač u klubu (i na domaćim stazama i na gostovanjima), dok je Antal Arpad bio treći ukupno i prvi na domaćoj kuglani. Zorica Barać je bila druga igračica u klubu (iza Čehinje Navrkalove), dok je Renata Vilov četvrta u najboljoj šetorci “Posta 1036”. Na rang listi kod kuglašica, prvih pet mesta pripalo je inostranim igračicama, a kod kuglaša, trojica su stranci i dvojica iz Austrije. U obe konkurencije “broj 1” su iz inostranstva.

Prva tri mesta u Super ligama Austrije, osvojili su Fojt Sent Pelten, Union Ort Donau i Nojkirhen (kuglaši), odnosno BBSV Beč, Nojkirhen i Šnegatern (kuglašice).

Rang lista Super lige Austrije za sezonu 2017-2018 – kuglaši: 1. Radovan Vlajkov (Srbija, Nojkirhen)  637, 2. Matko Bulka (Hrvatska, Fojt Sent Pelten) 635, 3. Lukas Huber (Austrija, Fojt) 629, 4. Martin Ratmajer  (Austrija, Union Ort) 627, 5. Miloš Simijonović (Srbija, Nojkirhen) 611…13. Arpad Antal (Srbija, KSV Beč) 599…65. Zoran Nikolić (sa austrijskom licencom, Union Ort) 554 itd.  Vlajkov i Simijonović odigrali su svih 18 utakmice, Antal 17, Nikolić jednu.

Kuglašice: 1. Eva Sajko (Slovenija, Nojkirhen) 587, 2. Hana Vidermaniva (Češka, BBSV Beč) 594, 2. Iren Nemeš (Mađarska, Šlaining) 585, 4. Renata Navrkalova (Češka, Fojt Sent Pelten) 584, 5. Zorica Barać (Srbija, Fojt Sent Pelten) 582…25. Renata Vilov (Srbija, “Post 1036”) 548 itd. Obe srpske reprezentativke odigrale su svih 18 utakmica.


Datum: 22.03.2018. Autor: Kuglaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...