x

Štafetni polumaraton na 31. Beogradskom maratonu

Štafetni polumaraton na 31. Beogradskom maratonu

Na 31. Beogradskom maratonu, po četvrti put, biće organizovan Štafetni polumaraton za srednje škole, za visoke škole i fakultete i za zaposlene u korporacijama, državnim institucijama i diplomatskim predstavništvima.


Na sajtu Beogradskog maratona počelo je prijavljivanje za štafetni polumaraton gde se mogu pronaći i sve informacije o tehničkoj organizaciji i propozicijama. Svaku takmičarsku ekipu odnosno štafetu čine 4 takmičara i ekipe mogu da budu muške, ženske ili mešovite.


“Osim Trke zadovoljstva na (5 km), polumaratona (21,1 km) i maratona (42,2 km), koji su tradicionalno sastavni deo Beogradskog maratona i pokazatelj otvorenosti Beogradskog maratona ka najširim kategorijama stanovništva - i ove godine ćemo u okviru 31. Beogradskog maratona organizovati štafetni polumaraton za srednje škole, za visoke škole i fakultete i za zaposlene u korporacijama, državnim institucijama i diplomatskim predstavništvima.” - izjavio je, ovim povodom, Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.


“Štafetno trčanje polumaratona i maratona je izuzetno popularno u svetu i značajno je doprinelo razvoju trkačkog pokreta koji sada broji desetine miliona ljudi širom sveta. Popularizacija trčanja i veći broj učesnika u svim kategorijama stanovništva u okviru Beogradskog maratona deo su misije Beogradskog maratona da se trčanje i rekreacija razviju i kao pokret zdravlja. To su bili najvažniji razlozi da se i ove godine na Beogradskom maratonu organizuje štafetni polumaraton. Sa ovakvim i sličnim aktivnostima nastavićemo i ubuduće i u okviru Beogradskog maratona i na drugim događajima koje organizujemo i koje ćemo organizovati” - dodao je Dejan Nikolić.


“Verujemo da će 31. Beogradski maraton koji će biti održan 21.04.2018. godine biti najuspešniji i najmasovniji do sada i sa rekordnim brojem samoplatežnih stranih učesnika i gostiju 31. Beogradskog maratona. Koristimo ovu priliku da se još jednom zahvalimo Gradskoj upravi Grada Beograda i Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije na kontinuiranoj i kvalitetnoj podršci.” – završio je svoju izjavu Dejan Nikolić.


Datum: 02.02.2018. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...