Štafetni polumaraton na 31. Beogradskom maratonu

Na 31. Beogradskom maratonu, po četvrti put, biće organizovan Štafetni polumaraton za srednje škole, za visoke škole i fakultete i za zaposlene u korporacijama, državnim institucijama i diplomatskim predstavništvima.


Na sajtu Beogradskog maratona počelo je prijavljivanje za štafetni polumaraton gde se mogu pronaći i sve informacije o tehničkoj organizaciji i propozicijama. Svaku takmičarsku ekipu odnosno štafetu čine 4 takmičara i ekipe mogu da budu muške, ženske ili mešovite.


“Osim Trke zadovoljstva na (5 km), polumaratona (21,1 km) i maratona (42,2 km), koji su tradicionalno sastavni deo Beogradskog maratona i pokazatelj otvorenosti Beogradskog maratona ka najširim kategorijama stanovništva - i ove godine ćemo u okviru 31. Beogradskog maratona organizovati štafetni polumaraton za srednje škole, za visoke škole i fakultete i za zaposlene u korporacijama, državnim institucijama i diplomatskim predstavništvima.” - izjavio je, ovim povodom, Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.


“Štafetno trčanje polumaratona i maratona je izuzetno popularno u svetu i značajno je doprinelo razvoju trkačkog pokreta koji sada broji desetine miliona ljudi širom sveta. Popularizacija trčanja i veći broj učesnika u svim kategorijama stanovništva u okviru Beogradskog maratona deo su misije Beogradskog maratona da se trčanje i rekreacija razviju i kao pokret zdravlja. To su bili najvažniji razlozi da se i ove godine na Beogradskom maratonu organizuje štafetni polumaraton. Sa ovakvim i sličnim aktivnostima nastavićemo i ubuduće i u okviru Beogradskog maratona i na drugim događajima koje organizujemo i koje ćemo organizovati” - dodao je Dejan Nikolić.


“Verujemo da će 31. Beogradski maraton koji će biti održan 21.04.2018. godine biti najuspešniji i najmasovniji do sada i sa rekordnim brojem samoplatežnih stranih učesnika i gostiju 31. Beogradskog maratona. Koristimo ovu priliku da se još jednom zahvalimo Gradskoj upravi Grada Beograda i Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije na kontinuiranoj i kvalitetnoj podršci.” – završio je svoju izjavu Dejan Nikolić.


Datum: 02.02.2018. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...