Odbojkašica Tijana Bošković i rvač Viktor Nemeš sportisti godine USNS-a

Najboljoj odbojkašici Evrope Tijani Bošković i svetskom šampionu u rvanju Viktoru Nemešu uručena su, na svečanosti u sali Skupštine Grada Beograda, priznanja za sportiste godine u tradicionalnom izboru Udruženja sportskih novinara Srbije (USNS) za 2017. Boškovićeva zbog obaveza nije prisustvovala svečanosti i priznanje je primio njen ujak Vlada.

U žiriju su bili zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, predstavnik Sportskog saveza Srbije, atletska legenda, Dane Korica, Stevan Kovačević, Radovan Maksimović, Predrag Milinković, Branimir Vasić, Milan Simić, Zoran Stojadinović i Aleksandar Stefanović.

Za izbor svetskog prvaka Viktora Nemeša nije bilo dileme, dok je u ženskoj konkurenciji odlučio jedan glas između Tijane Bošković, Ivane Španović i Milice Mandić. Pobedila je najbolja odbojkašica Evrope.

Na izuzetno posećenoj svačanosti, laureate, ugledne goste i brojne predstavnike  medija, pozdravio je Andrija Mladenović, zamenik gradinačelnika Beograda, naglasivši da je Beograd, kao grad sporta, u 2017. uspešno organizovao niz velikih sportskih događaja, o kojima se, zahvaljujući upravo sportskim novinarima i medijima, nadaleko čulo, videlo i pročitalo.

Predrag Milinković, predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije, istakao je da je udruženje u prošloj godini stalo, u nekim teškim trenucima, u zaštitu svojih članova i redakcija, da se trudilo da pomogne da status novinarske struke bude poboljšan, kao i da je organizacijom kongresa Asocijacije sportskih novinara jugoistočne Evrope učinjeno mnogo na afirmaciji  Srbije i Beograda. Zahvalio se FSS na gostoprimstvu delegatima na kongresu u nacionalnom fudbalskom centru u Staroj Pazovi, Ministarstvu omladine i sporta Srbije na  podršci, kao i Skupštini Grada Beograda na tradicionalnom gostoprimstvu  svečanosti proglašenja najboljih.

Olimpijski šampion u rvanju, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, koji je lane dobio nagradu USNS za sportistu godine, čestitao je laureatima kao i srpskim sportistima na izuzetnim rezultatima u 2017. poželevši  da i iduće godine bude  u sali Skupštine Grada Beograda, ali ponovo kao dobitnik priznanja.

Nagradu za „Novinara godine“ dobili su Slobodan Maletić iz Radio Beograda (elektronski mediji) i Milun Nešović iz “Sportskog žurnala” (pisani mediji).

Trofej „Kamera godine“ otišla je u ruke Siniši Svijiću iz TV Arene za  prilog o Nemanji Vidiću sniman u Mančesteru i na mečevima Lige šampiona.

Priznanje za dopisnika godine uručeno je Miroslavu Ristiću iz Čačka, od osnivanja članu redakcije „Sportskog žurnala“.

Nagradu „Branka Prelević“ koja nosi  ime legendarne košarkašice, izuzetnog novinara i kolumniste “Borbe”, dobila je Biljana Kostreš iz „Sportskog žurnala“.

Specijalno priznanje za „Izdavački poduhvat godine“ dodeljeno je Vladimiru Pajiću iz „PGM Netvorka“ za dokumentarni film „250 stepenika“ o juniorskoj  reprezentaciji Jugoslavije,  šampionima sveta iz Bormija 1987.

Nagrada za naj - vest, „Ekskluzivu godine“ pripala je Branku Spasojeviću iz „Sportskog žurnala“. Dan posle osvojene titule fudbalera Partizana, objavio je da trener Marko Nikolić prelazi u Videoton.

Posebno lep deo svečanosti bio je uručenje “Nagrada za životno delo“. Primili su ih novinari koji su višedecenijskim radom ostavili izuzetno dubok trag u srpskom sportskom novinarstvu.

Dobili su ih  izveštač sa deset olimpijskih igara (devet letnjih i zimske 1984) novinar i urednik sportske rubrike “Politike” Živko Baljkas, više od decenije i po  glavni i odgovorni urednik “Sportskog žurnala” a pre toga sportske rubrike “Politike ekspres” Miodrag Simeunović, jedan od najistrajnijih  i najboljih znalaca auto moto sporta Đorđe Đenić (Radio Beograd, “JU Info kanal” i “Vrele gume”), urednik “Politike ekspres”, šahovski i fudbalski znalac Siniša Ružičić i dugogodišnji novinar, fudbaler, isktaknuti kuglaški radnik i još uvek aktivni kuglaš iz Niša Edo Crnalić (“Narodne novine” i “Niška televizija”).

Priznanja  su uručili Davor Štefanek, Andrija Mladenović,  Predrag Milinković, članovi žirija Dane Korica, Zoran Stojadinović  i Stevan Kovačević, članovi UO USNS Aleksandar Stefanović i Zorica Đoković, glavni i odgovorni urednik “Sportskog žurnala” Predrag Sarić, urednik sportske rubrike “Politike” Ratko Pavlović, istati košarkaški radnik Bata  Đorđević…

 

Datum: 01.02.2018. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...