x

Bojan Kličarić i Želislav Jakab šampioni Srbije u tandemima

Bojan Kličarić i Želislav Jakab šampioni Srbije u tandemima

Kuglaški reprezentativci Crvene zvezde Bojan Kličarić i Želislav Jakab osvojili su šampionsku titulu na juniorskom Šampionatu Srbije u tandemima, pošto su u finalu na kuglani Alimente u Novom Sadu  pobedili  na „zlatne kugle“ tandem novobečejskog Jedinstva Adrijan Lončarević – Čaba Zavarko. Posle 1:1 u setovima (prvi 155:148 za tandem Crveve zvezde, drugi 143:163) odlučivale su dve dodatne kugle – 14:12 za Jakaba i Kličarića.

Bronzane medalje pripale su Gaboru Kurcinaku i Marku Erdeljanu (Vojvodina, Bačko Gradište) i  Davidu Lainščaku i Miloradu  Vojnoviću iz novosadskog Radnikog.

Jakab i Kličarić su u polufinalu na „zlatne kugle“ (16:8) savladali Kurcinaka i Erdeljana, dok su Lončarević i Zavarko  sa 2:0 u setovima bili bolji od  Lainščaka i Vojnovića.

I kvalifikacijama  najbolji su bili Kličarić i Jakab sa 644 čunja, ispred Lončarevića i Zavarka sa 625 i Lainščaka i Vojnovića sa 580 čunjeva.

Ovo je bio drugi Šampionat Srbije za juniorske muške tandeme. Prošle godine slavili su Alen Kujundžić i Nemanja Musulin  iz Spartaka 024 (Subotica). Srebro je pripalo tandemu novobečejskog Jedinstva Norbert Ernješi – Čaba Zavarko, dok su se bronzama okitili David Lainščak i Milorad Vojnović (Radnički, Novi Sad) i Želislav Jakab i Nemanja Balać (Crvena zvezda).

Datum: 21.01.2018. Autor: Kuglaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...