Potpisan prvi trkački memorandum o saradnji Između Libana i Srbije

 
 

15. januara, na svečanoj večeri u organizaciji Udruženja Bejrutski maraton, potpisan je memorandum o saradnji između Udruženja Berjutski maraton i Udruženja RUNNING iz Srbije. Potpisnice ovog važnog dokumenta u oblasti rekreativnog trčanja su Mej El Halil, osnivačica i predsednica Udruženja Bejrutski maraton i Milena Berić, osnivačica i predsednica Udruženja RUNNING.

Namera memoranduma o saradnji između dve organizacije jeste izgrađivanje mostova i omogućavanje uzajamnih benefita, razmene znanja i ekspertize. On daje podršku inicijativi i kolaboraciji kroz niz aktivnosti namenjenih intenzivnijem kontaktu trkačih zajednica dveju zemalja s krajnjim ciljem da se uspostavi redovna razmena trkača ali i razvoj lokalnih trkačkih zajednica. Konačno, memorandum o saradnji ima za cilj međusobnu promociju zemalja i njihovih sportskih sadržaja kroz aktivne i angažovane kampanje.

Prvi korak biće poseta predsednice Mej El Halil i delegacije Bejrutskog maratona Beogradu i našem regionu u cilju stvaranja optimalnih uslova za učešće većeg broja trkača na predstojećem Bejrutskom maratonu u novembru 2018. godine.

Bejrutski maraton je najveća sportska manifestacija na Bliskom istoku. Osnovan je 2003. godine kada je na trci učestvovalo 6000 trkača iz 49 zemalja. Na poslednjem održanom maratonu 2017. godine učestvovalo je preko 50 000 trkača iz 105 zemalja. Za petnaest godina postojanja Udruženje Bejrutski maraton razvilo je niz trka, humanitarnih programa i sadržaja usmerenih na ujedinjenje ljudi i stvaranje zajedničke platforme u kompleksnom multikonfesionalnom i multikulturnom društvu savremenog Libana.

Udruženje RUNNING (AK RUNNING) osnovano je 2012. godine pokretanjem besplatne škole trčanja za decu, zatim međunarodnog programa saradnje sa ciljem obezbeđivanja povoljnijih uslova učešća na međunarodnim trkama za sve trkače iz Srbije. AK RUNNING je posvećen promociji trčanja, organizovanju treninga (10RUNNING program priprema) i sportskih događaja (trka s bojama Color RUNNING, trka s preprekama Košutnjak Challenge Race), pre svega promociji rekreativnog sporta i zdravih životnih stilova na jedinstven i moderan način.


Datum: 17.01.2018. Autor: Milena Berić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...