x

Zavarko postao operativni trener

Zavarko postao operativni trener

Vilmoš Zavarko, srpski reprezentativca, najbolji kuglaš sveta, koji i u novu 2018. ulazi kao broj 1 na svetskim rang listama, postao je operativni trener. Maloj svečanosti uručenja sertifikata u prostijama Fakuleta za sport „Univerziteta Union Nikola Tesla“ u Beogradu  prisustvovali su i predsednik KSS Uroš Dragojlović i generalni sekretar Vojko Pavlović.

- Godina koju ćemo ispratiti za dan - dva, bila je za mene veoma uspešna, osvojio sam  na Svetskom kupu u februaru jedinu zlatnu medalju koja mi je nedostajala, a sa reprezentacijom sam se okitio četvrtom zlantnom medaljom u karijeri u maju u Detenhajmu. Na kraju, stigao je i sertifikat za operativnog trenera, tako da imam razloga da budem veoma zadovoljan i da sa mnogo optimizma gledam na iduću godinu, punu izazova, jer nas očekuje pojedinačno Prvenstvo sveta u Rumuniji - rekao je Zavarko.

Predsednik KS Srbije Uroš Dragojlović stalno ističe da nema dovoljno stručnjaka u kuglanju kao i da svaki klub u Srbiji mora da ima operativnog trenera:

- Bez nauke  i znanja nema uspeha u sportu. Veoma sam zadovoljan što u vrhunski igrači  i igračice  žele da se usavršavaju i da, kada prestanu  sa aktivnim takmičenjem, nastave da traju kao dobri stručnjaci - rekao je Uroš Dragojlović.- Sa Fakultetom za sport „Univerziteta Union Nikola Tesla“ i dekanom profesorom dr Ivankom Gajić, imamo izuzetnu saradnju u zahvaljujemo se na svemu što čine za Kuglaški savez Srbije.

Datum: 30.12.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...