x

Norbert Ernješi igrač utakmice u Segedinu

Norbert Ernješi igrač utakmice u Segedinu

Juniorski reprezentativac Srbije Norbert Ernješi, kuglaš mađarskog Segedina, bio je igrač utakmice 11. kola Super lige protiv Belogunioma koju su Segedinci dobili na svojim stazama sa 3.555:3.270 u čunjevima i 7:1 u igračkim poenima.

Ernješi je  oborio 627 čunjeva i savladao sa 3:1 u setovima Domu (zamena Z. Kiš)  koji su srušili 569 čunjeva.  Drugi srpski internacionalac u Segedinu, svetski šampion iz 2002. i legendarni kapiten srpske reprezentacije, šampiona sveta Jovan Ćalić nije igrao u ovom meču.

Zalaegerseg i Segedin  vode na tabeli sa po 20 bodova, ali imaju utakmicu manje. Repcelaki je treći sa 18 bodova. Zaostali meč, derbi prvog dela šampionata, Zalaegerseg –Segedin odigraće se 16. decembra.

U italijnskom šampionatu je paza. Nojmarkt dvojica srpskih internacionalaca Roberta Ernješija i Igora Kovačića,  je  završio prvi deo na prvom mestu bez poraza. Vodeći igrač ekipe je Norbert Ernješi koji nije izgubio igrački poen u 11 kola i odgrao je sve mečeve.  Tri najbolja rezultata su mu 655 (deveto kolo), 643 (prvo kolo) i 634 (deseto kolo). Kovačić je odigrao šest mečeva i doneo ekipi pet igračkih poena. Tri najbolja rezultata su mu 649 (drugo), 647 (deseto) i 603 (četvrto kolo). Ernješijev rezultat od 655 čunjeva je i najbolji u ekipi u dosadašnjem šampionatu. Italijanska A 1  liga nastavlja se u januaru.

Pauze su i u austrijskoj Super ligi (čak petoro srpskih  kuglaša i kuglašica igra u Austriji: Zorica Barać -Fojt Sent Pelten, Renata Vilov -„Post 1036“, Miloš Simijonović i Radovan Vlajkov - Nojkirhen i Arpad Antal - KSV Beč), Inter ligi Slovačke i Češke (za vodeću Železarnu iz Podbrezove – Slovačka igraju najbolji kuglaš sveta, srpski as Vilmoš Zavarko i kapiten srpske reprentacije, prvaka sveta, Daniel Tepša) i hrvatskom prvenstvu (za šampiona Mertojak - Split kugla Subotičanin, junioski reprezentativac Srbije Alen Kujundžić).

Datum: 13.12.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...