x

Treće mesto za Srbiju na Svetskom kupu u džet ski-ju

Treće mesto za Srbiju na Svetskom kupu u  džet ski-ju

Na prestižnom takmičenju u džet ski-ju – Svetski Kup, koji je održan na Tajlandu pod patronatom tajlandske kraljevske porodice u periodu od 07. do 10. decembra, predstavnik Srbije Fabio Inkorvalja, osvojio je treće mesto u kategoriji Ekspert Ranabout Limited.

Do titule je došao nakon dvodnevnog takmičenja, tokom koga su vožena po dva motoa, da bi se nakon sabiranja bodova iz svakog motoa dobio konačan rezultat i treće mesto u ukupnom plasmanu.

- Još letos, srpskom narodu sam obećao da ću dati sve od sebe da osvojim titulu na Svetskom šampionatu u Americi, što sam i uspeo i zbog čega sam neizmerno bio srećan. Za treću poziciju na Svetskom Kupu na Tajlandu, spremao sam se u mnogo drugačijim uslovima. U pojedinim danima tokom treninga, spoljašnja temperatura je bila jedva 5 stepeni Celzijusovih, dok temperaturu vode nisam ni smeo da merim! Pošto sam prvi put učestvovao na Svetskom Kupu, ovaj put sam sam sebi postavio cilj da udjem među prvih pet. Ali, kada sam shvatio da sam treći, bio sam veoma srećan i zadovoljan. Drago mi je što sam uspeo da u 2017. osvojim dve titule na dva jako važna i prestižna takmičenja. Preda mnom je sada period odmora koji ću provesti sa porodicom, a nakon Novogodišnjih i Božićnih praznika, počinjem sa treninzima i planiranjem strategije za takmičarsku sezonu 2018. sa svojim trenerom Veljkom Šukalo, izjavio je Inkorvalja.


- Fabio je imao veliku podršku kako sa tribina, tako i u pit prostoru gde su mehaničari svakodnevno radili na tjuniranju plovila. Trećim mestom smo veoma zadovoljni, jer je ovo  ujedno bilo i test takmičenje za Fabia, koji se prvi put oprobao na potpuno drugom plovilu od onoga na kojem je uzimao svetske titule i u kategoriji u kojoj se do sada nije takmičio. Kao tim, shvatili smo na šta treba obratiti pažnju i trudićemo se da se i u takmičarskoj sezoni 2018. fokusiramo na postizanje novih rekorda, izjavio je Veljko Šukalo, Inkorvaljin trener i Predsednk Džet Ski saveza Srbije.

Veliku pomoć srpskom timu pružio je g. Aleksandar Radulović, počasni Konzul Republike Srbije na Tajlandu, dok su Vlada Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta, doprineli u značajnoj meri realizaciji programa Džet Ski saveza Srbije obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njegovo finansiranje.
Datum: 11.12.2017. Autor: Dragana Tutorović

PROČITAJTE JOŠ...