x

Izazovi Lige šampiona za Beograd i Kristal

Izazovi Lige šampiona za Beograd i Kristal

Kuglaši srpskog šampiona i pobednika Kupa Srbije Beograda i kuglašice vicešampiona zrenjaninskog Kristala u subotu počinju bitku u novoj sezoni Lige šampiona najelitnijeg takmičenja za klubove.

Beograd, koji je početkom  oktobra, osvojio bronzane medalje u Kupu NBC federacije i plasirao se u Ligu šampiona, gostovaće 25. novembra austrijskim prvaku Nojkirhenu. Zrenjaninski Kristal je u subotu na teškom ispitu, jer ide na megdan rumunskom višestrukom šampionu Elektromurešu Romgasu iz Trgu Mureša drugoplasiranom timu u Evropskom kupu ove godine. Kristal je plasman u Ligu šampiona obezbedio sedmim mesto u Svetskom kupu u oktobru u Blanskom u Češkoj. Revanši su 9. decembra.

U austrijskom Nojkirhenu od ove sezone igraju dva mlada srpska reprezentativca, prošle godine prvotimci Beograda, Radovan Vlajkov i Miloš Simijonović i biće to pravi „srpski derbi“.

Šampion Italije Nojmarkt, gde igru u ovoj sezoni nose dvojica najboljih mladih kuglaša u svetu, srpski reprezentativci Igor Kovačić i Robert Ernješi, sastaće se u prvom kolu sa  Viktorijom iz Bamberga, drugoplasiranim timom u Evropskom kupu ove godine.

Železarna iz Podbrezove (Slovačka), u čijim redovima su najbolji kuglaš sveta, srpski as Vilmoš Zavarko i kapiten šampiona sveta, srpske reprezentacije Daniel Tepša, a trenira je doskorašnji selektor muške seniorske reprezentacije Srbije Miloš Ponjavić, sastaće se u prvom kolu sa  Bečom čije boje, od ove sezone, brani nekadašnji srpski reprezentativac i bivši višestruki prvak sveta Arpad Antal.

Splitski Mertojak, u čije redove je u minulom letnjem prelaznom roku došao srpski juniorski reprezentativac, Subotičanin Alen Kujundžić,  sastaće se sa  mađarskim Segedinom, gde kuglaju dvojica srpskih internacionalaca Jovan Ćalić, prvak sveta 2002. i juniorski reprezentativac Srbije,  član reprezentacije koja je lane na juniorskom SP u istarskom Novigradu osvojila zlato, Norbert Ernješi.

U ostalim parovima kod kuglaša sastaće se Rot vajs Zerbs (Nemačka) – Fuger Stercing (Italija), Zalaegerseg (Mađarska) - Fojt Sent Pelten (Austrija), Zaprešić (Hrvatska) - Alfa Vektor Trnovo (Poljska), Švabzberg (Nemačka) - Kluž (Rumunija).

Kod kuglašica, austrijski Fojt Sent Pelten, koga je letos pojačala srpska reprezentativka Zorica Barać, prvom kolu ide u goste slovenačkom Celju koje je lane osvojilo treće mesto u Ligi šampiona. Ostali parovi su: Nojkirhen (Austrija) - Železarna Podbrezova (Slovačka) i Triglav Kranj (Slovenija) - Mlaka Rijeka (Hrvatska).


Datum: 24.11.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...