x

Oboreni svi rekordi po broju učesnika na 22. Dunavskom polumaratonu

Oboreni svi rekordi po broju učesnika na 22. Dunavskom polumaratonu

Apatin i Atletski klub Apatin bili su domaćini 22. ASICS Apatinskog Dunavskog polumaratona na 21 kilometara i 97 metara i 2. Minakva trke zdravlјa na 4,6 kilometara, koje su održane u karnevalskoj atmosferi i na najvišem nivou.

Manifestacija koja je imala sportsko-rekreativno humanitarni karakter, održana je u apatinskoj Banji Junaković i na apatinskim ulicama, okupila je rekordan broj takmičara i takmičarki iz 12 zemalјa.

Polumaratonsku stazu i stazu trke zdravlјa pretrčalo je rekordnih 656 takmičara (502 u polumaratonu i 154 u trci zdravlјa), dok je pored ove dve trke održana i humanitarna dečija trka za srećnije detinjstvo u kojoj je učestvovalo 70 mladih atletičara.

U trci dana na 21,097 km u muškoj konkurenciji trijufovao je Sebastijan Puš iz Slovenije sa rezultatom 1 sat 14 minuta i 32 sekunde, ispred domaćeg predstavnika Đure Borbelјa, člana AK Apatin, 1 sat 17 minuta, dok je trećeplasirani Nikola Ljumović iz Obrenovca, u konkurenciji dama pobedila je Nora Trklјa, članica Crvene Zvezde, 1:24,54, drugoplasirana je gošća iz Slovenije Klara Ljubi, 1:28,36 dok je treće mesto zauzela Ksenija Bubnjević iz Crvene Zvezde, 1:29,38.

U Minakva trci zdravlјa trijumfovao je Mikloš Bruner iz AK Hajduk maraton tima Kula, ispred klupskog druga Daniela Bečkeja i trećeplasiranog Konstantina Šimića iz Bečeja, kod dama je trijumfovala Tandi Adel ispred predstavnica AK Apatin Danijele Dragojević i Anastazije Halai.

Izjava Goran Čegar, direktora trke:

Apatin je pokazao da je postala ozbilјna destinacija što se tiče organizacije polumaratona, oboren je rekord po broju učesnika, što je pokazatelј da se iz godine u godinu podižu standardi. Ove godine smo imali šest punktova sa muzikom, deset okrepnih stanica na kojima je potrošeno na hilјade litara tečnosti i stotine kilograma voća. Trudili smo se da priuštimo trkačima da dobiju sve što treba i da lakše podnesu vrućinu koja je bila tokom trke. Takmičare su zabavlјali u cilјu tamburaši iz Apatina i mažoretkinje iz Sente. Nakon završetka svim takmičarima je obezbeđen ručak uz bogat kulturno-umetnički program i kupanje u termalnom bazenu Banje Junaković, koja je sve svoje kapacitete ustupila da bi se događaj realizovao na vrhunskom nivou.

Na takmičenju su nastupili trkači iz Rusije, Mađarske, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Nemačke, Srbije, među kojima je i veliki broj takmičara iz Apatina.

Tehnički organizator takmičenja je Atletski klub Apatin, dok su glavni oslonac u organizaciji Atletski savez Srbije, Opština Apatin, Sportski savez Opštine Apatin, Banja Junaković, Turistička organizacija Opštine Apatin. Generalni pokrovitelјi su ASIKS – Tref sport Srbija i Kompanija Minakva iz Novog Sada, veliku podršku pružaju partneri trke Info tim - Garmin Srbija, Kompanija Danubius, Kompanija „Kolačić sreće“, Auto kuća Stojanov iz Novog Sada, Nacionalna vozačka akademija Navak, Kompanija Venera bajk iz Subotice, JKP Naš Dom Apatin, Diskont pića Slap. Posebnu podršku trkačima na stazi pružili su organizacije Crvenog krsta iz Apatina, Crvenog krsta iz Sombora, Moto klub Panter iz Apatina, članovi ARK Somaraton iz Sombora i Hajduk maraton tima Kula.


Datum: 18.10.2017. Autor: Goran Čegar

PROČITAJTE JOŠ...