x

Dve pobede Stefanovića na startu Bundes lige

Dve pobede Stefanovića na startu Bundes lige

Bundes liga Nemačke u gađanju vazdušnom puškom počela je  minulog vikenda prvim i drugim kolom. U borbu za bodove upustio se srpski reprezentativac Milutin Stefanović, koji se ove, kao i minule, sezone takmiči za ekipu Tus Hilgert.


Tus Hilgert je u Her-Grenchauzenu bio domaćin jednog od dva turnira prvog vikenda Grupe „Sever“. U prvom kolu sastao se sa Hubertus Elsenom, aktuelnim šampionom. Stefanović je prijavljen kao prvi strelac svoje ekipe i u prvom kolu za direktnog rivala je imao iskusnog holandskog reprezentativca Petera Helenbranda. Obojica su pogodili po odličnih 397 krugova, što je bilo i najvrednije ostvarenje turnira. Stefanović je bio uspešniji u raspucavanju („ubio“ je 10,a Helenbrand 9 krugova) i doneo poen svojoj ekipi. Međutim, ekipni trijumf ostvario je Hubertus Elsen sa 3:2 u poenima (pobedama u pojedinačnim duelima).


Stefanović, svetski rekorder finala, je i u drugom kolu doneo poen svom timu u duelu sa timom Ham.  Ponovo je gađao na visokom nivou, zabeležio je 396 krugova, sedam više od rivalke Dane Prife i učestvovao u pobedi Tus Hilgerta od 4:1.


Tus Hilgert se posle jedne pobede i šest osvojenih poena u dva kola trenutno nalazi na četvrtom mestu u konkurenciji 12 ekipa Grupe „Sever“. Na kraju lige, po četiri kluba iz grupa „Sever“ i „Jug“ prolaze na finalni turnir. Još dvoje srpskih strelaca prijavljeni su za svoje klubove u ovoj sezoni, oboje u Grupi „Sever“ – Milenko Sebić (Kevelaer) i Sanja Vukašinović (Visener), ali oni su propustili prvi vikend.


Datum: 16.10.2017. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...