x

Savić prvi srpski sportista sa vizom za OI mladih u Buenos Airesu

Savić prvi srpski sportista sa vizom za OI mladih u Buenos Airesu

U Bakuu su počele evropske kvalifikacije u streljaštvu za Olimpijske igre mladih, a prvog dana stižu lepe vesti.


Mlađi junior Đorđe Savić je ispunio kvotu vazdušnom puškom i postao prvi srpski kvalifikovani sportista za Olimpijske igre mladih koje će 2018. godine biti održane u Buenos Airesu.


U Bakuu su podeljene samo tri kvote za Buenos Aires. Savić je zauzeo četvrto mesto, ali po pravilima jedna zemlja na OIM može da ima samo jednog kvalifikovanog strelca po disciplini. Prve tri pozicije osvojili su Rusi, pa je Saviću pripala viza za Buenos Aires. Visok plasman ostvario je i naš drugi predstavnik Veljko Ilić, koji je takođe ušao u finale i zauzeo šesto mesto.


Juniorke će se takmičiti 28. jula, a za vizu za Buenos Aires će se vazdušnom puškom boriti tri imenjakinje: Marija Malić, Marija Kolarević (obe Jedinstvo, Stara Pazova), Marija Zavišić (Policajac, Beograd).



Evropske kvalifikacije za Olimpijske igre mladih, mlađi juniori vazdušna puška: 1. Grigorij Šamakov (Rusija) 248,2...4. Đorđe Savić 203,3...6. Veljko Ilić 161,1... Kvalifikacije: 1. Zalan Pekler (Mađarska) 622,7...3. Ilić 620,1...7. Savić 611,9...

Datum: 22.07.2017. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...