x

Završen Balkanski skok prijateljstva

Završen Balkanski skok prijateljstva

Skoro 150 padobranaca iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Sjedinjenih američkih država, Makedonije, Francuske, Španije, Nemačke, Rusije, Izraela, Grčke, Mađarske i Bugarske okupilo se u Beogradu na Balkanskom skoku prijatelјstva od 17. do 21. maja. Oni su u sjajnoj prijatelјskoj i sportskoj atmosferi napravili čak 523 skoka.  

Događaj je svečano otvorio 19. maja gospodin Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošlјavanje i boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije. Tom prilikom, na sportskom aerodromu "Lisičiji Jarak" prisustovali su i državni sekretar u Ministarstvu za omladinu i sport, Predrag Peruničić, Nјegovo Preosveštenstvo, Vladika Pakračko-slavonski, gospodin Jovan, predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije, Labud Bulatović, predsednik Vrhovnog Sovjeta Saveza desantnika Rusije, general Belјajev, majka herojski poginulog padobranca potpukovnika Gorana Ostojića, Jovanka Ostojić i sveštenik Miajlo Backović ispred Udruženja veterana 63. padobranske brigade Crne Gore. 

Balkanski skok prijatelјstva se održava od 1993. godine i nastao je u saradnji Grčke unije rezervnih padobranaca i  63. padobranske brigade iz Srbije, odlikovane Ordenom narodnog heroja. Ove godine, događaj su organizovali Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Mininstarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja i Padobranskog kluba „Feniks“ i „Srebrni Zmaj“. Manifestaciju su takođe podržali i Ustanova Republike Srpske u Srbiji i kompanija NIS. 

Datum: 23.05.2017. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...