x

Dva odličja za naše veterane u Opatiji

Dva odličja za naše veterane u Opatiji

Sergej Lukić zaustavljen je u osmini finala muškog singla na međunarodnom turniru Adria U17 International 2017 koji je od 19. do 21. maja 2017. održan u Opatiji uz učešće preko 100 takmičara i takmičarki iz 20-tak zemalja. Naš reprezentativac, koji je bio postavljen za prvog nosioca, u meču za plasman u četvtfinale izgubio je posle velike borbe od Rusa Georgija Lebedava s 2:0. Prethodno, Lukić je u drugom kolu savladao Italijana Enrika Baronija s 2:0.


“U svom prvom meču na turniru Lukić je odigrao sigurno i bez većih problema se plasirao u osminu finala. Međutim, u okršaju za plasman među osam najboljih u Opatiji naš reprezentativac je imao mnogo oscilacija u igri i to u prelomnim trenutcima oba seta. Rival je, s druge strane, spremno sačekao pad u igri Lukića i to iskoristio za pobedu u ovom meču“, kazao je trener Nikola Mijačić.


Uporedo sa Adria U17 International 2017 u Opatiji su održana još dva turnira. Na Adria Youth International 2017 učestvovali su brat i sestra Dimitrijević, desetogodišnji Vuk i osmogodišnja Ana, koje je s klupe predvodio njihov otac Stanislav. Oni su se takmičili u singlovima uzrasne kategorije do 13 godina. Na žalost, u konkurenciji mnogo starijih rivala nisu uspeli da prebrode grupe i da dođu do prilike da se bore za odličja. Vuk Dimitrijević je u B grupi muškog singla imao skor od pobede i dva poraza, a Ana je u B grupi ženskog singla izgubila tri meča. Ljubivoje Petrović je osvojio srebro, a Milovan Damnjanović bronzu u muškom singlu kategorije 55+ na Adria Masters International 2017. Njih dvojica su na ovom turniru nastupili i u dublu kategorije 35+, ali nisu uspeli kroz takmičenje u grupi da stignu do polufinala.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću naših igrača na turnirima u Hrvatskoj.


Datum: 22.05.2017. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...