x

3. Beogradski festival Art joge Similaris

3. Beogradski festival Art joge Similaris Foto: Joga Savez Srbije

U sredu, 10.05.2017. godine u Press centru Turističke organizacije Srbije održana je konferencija za štampu povodom  predstojećeg 3. Beogradskog festivala Art joge Similiris, koji se održava u organizaciji Joga saveza Srbije 17.05.2017.god. u Novom Beogradu, u centralnom holu T. C. “Delta city”.
Učestvovali su:

- Milica Zorić –   koordinator  za odnose sa javnošću Joga saveza Srbije

- Prof. dr Predrag K. Nikić, počasni predsednik Joga saveza Srbije

- Marina Gavrilović - članica organizacionog tima Festivala Art joge Similiris

Predstavljen je koncept Festivala Art joge Similiris; aktivnosti Joga saveza Srbije; krovne organizacije za oblast joga sporta u Srbiji, a prof. dr Predrag K. Nikić govorio je o mestu i ulozi joge u sistemu sporta u Srbiji. Na konferenciji za medije prikazan je foto i video materijal sa prethodnih Festivala joge Art joge Similiris i ostalih manifestacija Joga saveza Srbije. Joga savez Srbije se zahvalio se domaćinu Turističkoj organizaciji Srbije što je i ovaj Festival prepoznao kao važan segment turističke ponude Srbije.

Na Festivalu art joge će šira javnost imati priliku bliže da se upozna sa Art jogom “Similiris”- stilom joge koji  je sve popularniji u svetu. U programu će učestvovati sportska joga udruženja koji neguju ovaj stil joge u našoj zemlji. U programu će biti predstavljeni i specijalizovani programi: Joga za zdravo starenje, Korporativna joga, Joga za muškarce i  Joga za decu.

Potreba za organizovanjem Festivala art joge je sve veća. Popularnost ovog stila joge leži u činjenici da Art joga Similiris zadovoljava suštinske potrebe savremenog čoveka - mogućnost da se kroz dinamičku fizičku aktivnost postigne oslobađanje od fizičkih tenzija i mentalne napetosti. Ključne dobrobiti Art joge Similiris su zdravlje, lepota i smirenost. Vežbanjem Art joga Similiris telo se  regeneriše i oslobađa tenzija. Stvara se nova životna snaga i vitalnost, koja se manifestuje u povećanju kvaliteta intelektualne, emocionalne i kreativne dimenzije života.

Art joga Similiris je stil joge u kome se prepliću joga položaji i elementi savremenog plesa i modernog baleta. Poštujući osnovna načela izvođenja joga položaja, uz sklad pokreta, disanja i pažnje, uvodeći muziku i ritam, u nastupima ART JOGE SIMILIRIS postiže se snažan scenski utisak. Program će trajati od 12-21h, a organizator je obezbedio besplatan ulaz za sve posetioce Delta city-ja.


Organizator: 3. Beogradskog festivala Art joge Similiris je:

Joga savez Srbije - nadležni nacionalni savez za oblast joga sporta u Srbiji

(www.yogasavezsrbije.com);


Pokrovitelji:

Evropska joga federacija

(Europien Yoga of Federation);


Medijski pokrovitelj:

Joga Tv

(www.yoga-tv.org)


Podrška:

Turistička organizacija Srbije

Turistička organizacija Beograda

Datum: 11.05.2017. Autor: Milica Zorić

PROČITAJTE JOŠ...