U subotu u Banji Junaković repriza muškog finala sa SP 2015

Kuglaške seniorske reprezentacije Srbije i Nemačke u muškoj i ženskoj konkurenciji odmeriće snage u prijateljskim utakmicama u subotu 22. aprila na kuglani sa osam staza u Banji Junaković.

Ovo je prvi put u istoriji da selekcije Nemačke gostuju u prijateljskim utakmicama reprezentacijama Srbije. Zvanični prijateljski meč odigraće se od 9  do 12,20 časova, a drugi, nezvanični od 14,00 do 19,20. Sudiće internacionalni sudija iz BiH  Darko Lacković (Bosanska Gradiška).

U muškoj konkrenciji, susret će biti repriza finala Svetskog prvenstva u Špajherzodrfu 2015. kada je Srbija osvojila treću titulu (2009, 2011. i 2015) pobedivši Nemačku u finalu sa 6:2 pred 2.500 gledalaca. Nemice su pre dve godine bile takođe vicešampionke sveta. Poražene su u finalu od Hrvatske sa 7:1. Kuglašice Srbije su u Špajherzdorfu 2015. osvojile sjajno peto mesto.
Na tehničkom sastanaku u petak uveče dogovoreno je da sva prazna mesta (Nemci su došli sa sedam kuglaša i šest kuglašica) popune domaći reprezentativci i reprezentativke. 

- Nadam se da će se naši gosti iz Nemačke prijatno osećati u Banji Junaković i očekujem lepe utakmice jer se radi o selekcijama iz samog svetskog vrha. Mečevi se deo završnih priprema za seniorski ekipni Šampionat sveta u Detnhajmu u Nemačkoj  od 19. do 27. maja na kome selekcija Srbije brani zlato osvojeno u Špajherzdorfu 2015. – istakao je u pozdravnoj reči predsednik KSS Uroš Dragojlović.

Ginter Dolešel nacionalni trener Nemačke, naglasio je da selekcije Nemačke znaju kvalitete renomiranih rivala i obećao maksimalno zalaganje svojih kugalšica i kuglaša  kako bi uživali ljubitelji kuglanja u Banji Junaković. U stručnom štabu Nemačke su i  Martin Herold  pomoćnik selektora muške reprezentacije Timo Hofmana koji će u Banji Junaković igrati, i  Sandra Hirš selektor ženske reprezentacije. 

Tehničkom sastanku prisustvovali su  i selektori Miloš Ponjavić (seniori), Dragan Fatović (seniorke), generalni sekretar KSS Vojko Pavlović (ujedno i selektor muške juniorske reprezentacija Srbije četvorostrukih uzastopnih šampiona sveta), Mirko Čukvas  selektor kadeta, koji će asitirati u sudijskom  timu u kome je i srpski internacionalac Dragi Štikovac, Goran Šepa kuglaš Čaira i  kuglaški radnik iz Niša i Darko Bjelobr član UO Kuglaškog saveza Beograda.

Selektor seniorske muške reprezentacije Srbije Miloš Ponjavić, na širi spisak kandidata za ovaj meč i SP stavio je desetoricu kuglaša: Vilmoša Zavarka i Daniela Tepšu (Sport, Podbrezova), Igora Kovačića i Roberta Ernješija (Segedin), Miloša Simijonovića, Čongora Baranja, Uroša Jagličića, Sašu Juhasa  i Radovana Vlajkova (svi Beograd) i Milana Jovetića (Kordun, Kljajićevo). 

Dragan Fatović, selektor seniorki na širem spisku ima deset kuglašica: Jasminu Anđelković (Alimenta, Novi Sad), Renatu Vilov (KSK Austrija),  Zoricu Barać i Herminu Lukač (obe Kristal, Zrenjanin), Kristinu Ljubenković (Pobednik), Vesnu Boškov i Oliveru Čikoš (Banat, Zrenjanin), Marijanu Oros i Maju Đukić (Radnički, Novi Sad) i Brigitu Zolnai (SPC Vojvodina).


Datum: 22.04.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...