Javni čas atletike držale svetske atletske legende

U četvrtak 20.04.2017. godine u novoj atletskoj dvorani na Banjici, održan je javni čas atletike za finaliste Dečijeg maratona i polaznike atletske škole Beogradskog atletskog kluba.

Učitelji i demonstratori bili su neki od najboljih atletičara sveta svih vremena: Roza Mota - najbolja maratonka svih vremena, Galina Čistjakova - svetska rekorderka u skoku u dalj, Havijer Sotomajor - svetski rekorder u skoku u vis, Majk Pauel - svetski rekorder u skoku u dalj, Bob Bimon - olimpijski rekorder u skoku u dalj, Kevin Jang - svetski rekorder u trci na 400m s preponama.


Mota, Čistjakova, Sotomajor, Pauel, Bimon i Jang nalaze se u Beogradu povodom 30. Beogradskog maratona u programu “Legende ponovo u Beogradu” kao bivši promoteri Beogradskog maratona.


Domaćini atletskim legendama i najmlađim atletskim nadama u Beogradu bili su gradonačelnik Beograda Siniša Mali i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.


Projekat „Legende ponovo u Beogradu“ je jedinstven poduhvat u svetu - da se na jednom mestu, u jednom povodu, tokom održavanja 30. Beogradskog maratona 2017, okupe svetske sportske veličine različitih generacija koje su obeležile ne samo atletski sport, već su sinonim za najveće uspehe u istoriji sporta. Svi oni su već bili promoteri Beogradskog maratona u prethodnim decenijama, a tokom svojih sportskih karijera pisali su najznačajnije stranice sportskih dešavanja i pomerali granice ljudskih dostignuća.
Datum: 21.04.2017. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...