x

Održan Memorijal Marko Lazić

U znak sećanja na na svog prerano preminulog drugara, svestranog i uspešnog sportistu, Marka Lazića, mladi Beograda sa invaliditetom već treću godinu zaredom učestvuju na memorijalnom turniru u malom fudbalu, koji se održava na terenima na Adi Ciganliji.

Tim povodom i juče je održan turnir na kome su učestvovalo nekoliko ekipa sastavljenih od Markovih drugara iz školske klupe i sa sportskih terena, kao i iz škola, ustanova socijalne i dečije zaštite i udruženja a najviše uspeha imala je ekipa Doma za decu i mlade iz Sremčice koja je osvojila  pobednički pehar i zlatne medalje ispred  ekipa Škole „Veljko Ramadanović“ i Srednje zanatske škole kojima su pripale srebrne odnosno bronzane medalje. Takodje, učesnici su i ove godine za porodicu svog preminulog drugara njegovom 6-godišnjem sinu Zoranu uručili pehar turnira i loptu sa potpisima svih učesnika.

Organizator ove po mnogo čemu jedisntvene manifestacije je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, a održavanje turnira podržao je i omogućio  Grad Beograd preko Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Datum: 12.04.2017. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...