Rođendanske proslave uz šahovske probleme i studije

Dvojica velemajstora problemskog šaha Marjan Kovačević i Branislav Đurašević, proslavili su 60. rođendane  uz šahovske probeleme i studije  toku lepe šahovske večeri u prostorijama Šah kluba Beograd ispod istočne tribine stadiona OFK Beograda.

Sjajan domaćin, kao i uvek bio je Aca Milićević, predsednik ŠK Beograda. Prisustvovao je veliki broj poklonika šaha koji vole šahovske probleme i studije.

Goste je pozdravio je  Bora Gađanski predsednik  Društva problemista Srbije, koji je istakao da su ova dvojica velemajstora izuzetno zaslužni za uspehe srpskih problemista i da je Marjan Kovačević, urednik Šahovske rubrike Politike učestvovao na 40-tak kongresa i šampionatima sveta u problemskom šahu. Slavljenici su prikazali po nekoliko šahovskih studija i prblema,  koji su izavali veliku pažnju, pa su se u rešavanje uključili, sa mnogo žara, i gosti. 

Na preostalo vreme za prikazivanje studije Kovačevića, jednu studiju pokazao je i velemajstor problemskog šaha Miša Mladenović.

Počasni gost ovog lepog druženja bio je  brazilski problemista  Markos Roland, koji će boraviti neko vreme u Beogradu i pratiti i kako radi Škola problemskog šaha ŠK Beograd koju uspešno vodi velemajstor Marjan Kovačević. Roland se obratio i gostima naglasivši da se veoma prijatno oseća u Beogradu  i istakavši da „nije tipičan Brazilac gde svi vole fudbal, dok on voli - šah“.

Divnom duženju prisustvovali su brojni uglednici između ostalih  i  velemajstor Bojan Vučković, istaknuti šahovski sudija Nebojša Baralić,  vetaran, velemajstor Božidar Đurašević...Novinar Radio Beograda i publicista  Miroslava Nešić je  poklonio slavljenicima knjigu „Život kroz sport“ koju je napisao sa socilogom mr Sandrom Radenović.

Aca Milićević  se zahvalio  „rođendancima“ na lepoj šahovskoj večeri i još lešem „trećem poluvremenu“ i darovao im knjige.

Datum: 12.04.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...