x

Još 100 dana do jubilarnog 30. Beogradskog maratona

Još 100 dana do jubilarnog 30. Beogradskog maratona

Do sada je već prijavljeno 3050 učesnika iz 49 zemalja sveta, što je apsoultni rekord za ovaj period prijavljivanja u istoriji Beogradskog maratona.

Svakim danom povećava se broj prijavljenih učesnika iz zemlje i inostranstva za 30. Beogradski maraton koji će biti održan 22.04.2017. godine - izjavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona u intervjuu za Distans raning (Distance Running), časopis koji zajednički izdaju AIMS (Svetsko udruženje maratona i uličnih trka) i IAAF (Svetska asocijacija atletskih federacija).

„Interesovanje za ovogodišnji 30. Beogradski maraton prevazilazi sva naša očekivanja i svakim danom se prijavljuje sve veći broj učesnika iz zemlje i inostranstva. Do sada je prijavljeno 3050 učesnika za maraton i polumaraton iz 49 zemalja sveta sa svih kontinenata. Posebno nas raduje činjenica da je u domaćim okvirima trčanje postalo popularno i da mu se posvećuje sve više naših građana pogotovu mladih i pripadnica ženske populacije, gde i vidimo najveći i stalni trend porasta po broju učesnika u poslednjih nekoliko godina, ali takođe vidimo i najveći potencijal u razvoju trkačkog pokreta u Srbiji.“ - napomenuo je Nikolić.

„Naša želja i naša misija, kao organizatora Beogradskog maratona, je da trčanje, kao pokret zdravlja, postane svakodnevni vid rekreativne aktivnosti u što širim kategorijama stanovništva u Beogradu i Srbiji. Takav trend odgovornog odnosa prema pojedincu i društvu u celini je prisutan i u regionalnom okruženju odakle nam se za učešće na Beogradskom maratonu prijavljuje sve veći broj takmičara. - istakao je Dejan Nikolić“

„Važno je istaći da je Beogradski maraton već obezbedio mesto u programima izabranih putovanja za ovu sezonu u izboru najznačajnijih svetskih maratonskih tur operatora iz Kine, SAD, Australije, Grčke, Turske, Poljske, Velike Britanije, Norveške, a na nekima od njih je postao i hit putovanje“ - istakao je Dejan Nikolić.

“Ulazak u programe najznačajnijih svetskih tur-operatora i oglašavanje na najznačajnijim svetskim turističkim maratonskim sajtovima koji se bave predstavljanjem i prodajom maratonskih učesničkih paketa je samo jedan od elemenata ovog kompleksnog programa. U svetu postoji na hiljade ovakvih događaja i Beogradski maraton je na međunarodnoj utakmici u kojoj jedino kvalitetom, stabilnošću organizacije, strategijom dugoročnog razvoja, stalnim inovacijama i prisutnošću na međunarodnoj sceni možemo da uhvatimo korak sa konkurencijom. Rezultati se već vide i verujemo da ćemo u kratkom vremenskom periodu pokazati sve potencijale koje Beogradski maraton poseduje i u ovoj oblasti. Izuzetno kvalitetna saradnja sa mnogim organizatorima sličnih događaja širom sveta takođe je od velikog značaja za dalji razvoj Beogradskog maratona i povećanje broja samoplatežnih učesnika pogotovu iz inostranstva.” - rekao je Nikolić.

“Drago nam je da kroz organizaciju Beogradskog maratona možemo da doprinesemo kvalitetnoj promociji Beograda i Srbije u svetu, ali i povećanju turističkog prometa” - na kraju je zaključio Nikolić.

Ovogodišnji jubilarni 30. Beogradski maraton biće održan 22.04.2017.
Prijavljivanje za ovogodišnji 30. Beogradski maraton se vrši putem interneta na www.bgdmarathon.org


Datum: 11.01.2017. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...