x

Srebro i dve bronze za Andreu Arsović na Otvorenom prvenstvu Poljske

Srebro i dve bronze za Andreu Arsović na Otvorenom prvenstvu Poljske

Srpska olimpijka Andrea Arsović osvojila je jednu srebrnu i dve bronzane medalje na trodnevnom Otvorenom prvenstvu Poljske, održanom u Bialjstoku.

Prvog dana u gađanju vazdušnom puškom u ženskoj kategoriji u konkurenciji četrdesetak takmičarki Arsovićeva je bila treća sa  414,3 kruga. Sa vrlo malom razlikom ispred nje su ostale Ukrajinke Lesja Leskiv (414,8 krugova) i Ana Bunjina (414,6).

Centralni deo turnira bilo je revijalno super finale, u kome su se u istoj konkurenciji takmičili muškarci i žene. Andrea Arsović, aktuelna šampionka Evrope vazdušnom puškom, je zauzela treće mesto. Pobedio je Belorus Ilja Čarejka, viceprvak Starog kontinenta ovim oružjem u muškoj konkurenciji. Čarejka je osvojio glavnu premiju - automobil.  

Poslednjeg dana mitinga Arsovićeva je u drugom nadmetanju u konkurenciji dama osvojila srebro. U kvalifikacijama je bila druga  sa identičnim rezultatom kao prvog dana - 414,3 kruga. Za razliku od prvog nadmetanja, održano je i finale, u kome je naša takmičarka “ubila” 205,9 krugova. Pobedila je Ana Bunjina (Ukrajina, 206,1 krug),  a bronza je pripala Poljakinji Katarini Komorovskoj (184,2 kruga).

Sem Arsovićevce Srbiju je predstavljao njen klupski drug iz Partizana Igor Čotra. Prvog dana takmičenja muškaraca vazdušnom puškom zauzeo je deseto mesto sa 617,1 krugova, a drugog 12. poziciju sa  618,9. U oba nadmetanja pobedio je Ilja Čarejka.
Datum: 28.11.2016. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...