x

Streljački savez Srbije se predstavio na Sajmu sporta

Streljački savez Srbije se predstavio na Sajmu sporta
Streljački savez Srbije se  zvanično predstavio na Petom sajmu sporta, koji se u nedelju završava na Beogradskom sajmu.

Generalni sekretar SSS Nenad Petković je tokom prezentacije govorio o učinku strelaca u 2016. godini. Trofejni savez je ove godine ostao bez olimpijske medalje, ali strelci su osvojili veliki broj odličja na Evropskom prvenstvu, svetskim kupovima i brojnim drugim međunarodnim takmičenjima. 

Sezona internacionalnih nadmetanja krunisana je na finalnom turniru Svetskog kupa u Bolonji, na kome su Andrea Arsović i Damir Mikec osvojili zlatne medalje i velike Kristalne globuse za pobede vazdušnom puškom, odnosno vazdušnim pištoljem.

Srbija je u bilansu medalja na finalu Svetskog kupa zauzela drugo mesto, iza Kine, podsetio je Petković i između ostalog istakao:

- Svih ovih uspeha ne bi bilo bez podrške Ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije, kojima dugujemo veliku zahvalnost.

Tokom promocije strelac Borislav Mazinjanin je u kompletnoj opremi demonstrirao gađanje vazdušnom puškom. Na štandu SSS  posetioci imaju priliku da se oprobaju u streljaštvu, jer postavljen je laserski simulator vazdušne puške.

Prateće manifestacije Sajma sporta su seminari, savetovanja i predavanja. Danas je održan 11. nacionalni seminar Sportskog saveza Srbije za predsednike i generalne sekretare sportskih saveza. Sutra je na programu seminar za trenere.

Datum: 27.11.2016. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...