x

Izvučene grupe za Šampionat sveta u Detenhajmu 2017.

Izvučene grupe za Šampionat sveta u Detenhajmu 2017.
U nemačkom Poingu na sednici Predsedništva Međunarodne federcije za kuglanje na devet čunjeva - klasik (VNBA- klasik) izvučeni su parovi za Šampionat sveta  u Detenhamu  u Nemačkoj od 18. do 27. maja 2017.
Kuglaši Srbije, branioci titule iz nemačkog Špajherzdorfa 2015.  su u „B“ grupi sa Poljskom, Slovačkom i Crnom Gorom. Sastavi ostalih grupa .- „A“: Nemačka, Rumunija, Slovenija, Estonija, „C“: Mađarska, Češka, Francuska, Danska, „D“: Austrija, Hrvatska, Italija, BiH.
Dame, koje su na prošlom Šampionatu osvojile sjajno peto mesto, što je jedan od najboljih plasmana u poslednje vreme, su takođe u „B“ grupi sa Hrvatskom,  Francuskom i Poljskom. Ostale grupe – „A“: Slovenija, Rumunija, Slovačka, Danska, „C“: Češka, Italija, BiH, Crna Gora, „D“: Nemačka, Mađarska, Austrija,  Estonija.
Posle takmičenja po grupa, u četvrtfinalu je ukrštanje prvi iz „A“ sa dugim iz „C“  i obrnuto, odnosno, prvi iz „B“ sa dugim iz „D“ grupe  i obrnuto.
-  Mi smo trostruki prvaci sveta i nije bitno sa kim smo u grupi, neka se drugi boje  nas – komentar je selektora seniora Miloša Ponjavića.-  Šalu na stranu, žreb je bio povoljan, i posle ukrštanja imamo grupu po meri...Na Nemce ili Mađare, eventualno, „udaramo“  tek u polufinalu...
Selektor kuglašica Dragan Fatović je istakao:
- Mislim da imamo realne šanse da prođemo u četvrtfinale, iako nam je u grupi branilac titule Hrvatska, ali je važno da igračice budu maksimalno motivisane i daju sve od sebe, jer na Šampionatima sveta nema lakih rivala.  Grupa sa kojom se ukrštamo je jaka, tu su nekadašnje svetske prvakinje Mađarice i zvanične vicešampionke Nemice.
Prošle godine u Špajherzdorfu redosled je bio - kuglaši: Srbija, Nemačka, dve bronze Mađarska i Austrija. Srbija je u grupi imala sve pobede: BiH, Nemačka i Slovenija sa po 6:2, u četvrtfinalu je pala Poljska sa maksimalnih 8:0, u polufinalu savladanа ja Austrija sa 5:3 i u finalu Nemačka sa 6:2.
Kuglašice Srbije su u grupi zabeležile tri pobede: Slovačka 6:2, Češka 5:3, Estonija 7:1. U četvrtfinalu  su izgubile od Nemica sa 6:2, koje su u svojoj grupi doživele iznenađujući poraz od Čehinja i zauzele drugo mesto iza Mađarica.  Redosled kuglašica bio je: Hrvatska, Nemačka i dve bronze Češka i Slovenija.
U Detenhamu će se iduće godine od 12. do 17. maja održati i kadetski ekipni i pojedinačni Šamionat sveta. Od 10. do 12. maja će se odigrati i pojedinačni Svetski kup za pionire.
Datum: 31.10.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...