Izvučene grupe za Šampionat sveta u Detenhajmu 2017.

U nemačkom Poingu na sednici Predsedništva Međunarodne federcije za kuglanje na devet čunjeva - klasik (VNBA- klasik) izvučeni su parovi za Šampionat sveta  u Detenhamu  u Nemačkoj od 18. do 27. maja 2017.
Kuglaši Srbije, branioci titule iz nemačkog Špajherzdorfa 2015.  su u „B“ grupi sa Poljskom, Slovačkom i Crnom Gorom. Sastavi ostalih grupa .- „A“: Nemačka, Rumunija, Slovenija, Estonija, „C“: Mađarska, Češka, Francuska, Danska, „D“: Austrija, Hrvatska, Italija, BiH.
Dame, koje su na prošlom Šampionatu osvojile sjajno peto mesto, što je jedan od najboljih plasmana u poslednje vreme, su takođe u „B“ grupi sa Hrvatskom,  Francuskom i Poljskom. Ostale grupe – „A“: Slovenija, Rumunija, Slovačka, Danska, „C“: Češka, Italija, BiH, Crna Gora, „D“: Nemačka, Mađarska, Austrija,  Estonija.
Posle takmičenja po grupa, u četvrtfinalu je ukrštanje prvi iz „A“ sa dugim iz „C“  i obrnuto, odnosno, prvi iz „B“ sa dugim iz „D“ grupe  i obrnuto.
-  Mi smo trostruki prvaci sveta i nije bitno sa kim smo u grupi, neka se drugi boje  nas – komentar je selektora seniora Miloša Ponjavića.-  Šalu na stranu, žreb je bio povoljan, i posle ukrštanja imamo grupu po meri...Na Nemce ili Mađare, eventualno, „udaramo“  tek u polufinalu...
Selektor kuglašica Dragan Fatović je istakao:
- Mislim da imamo realne šanse da prođemo u četvrtfinale, iako nam je u grupi branilac titule Hrvatska, ali je važno da igračice budu maksimalno motivisane i daju sve od sebe, jer na Šampionatima sveta nema lakih rivala.  Grupa sa kojom se ukrštamo je jaka, tu su nekadašnje svetske prvakinje Mađarice i zvanične vicešampionke Nemice.
Prošle godine u Špajherzdorfu redosled je bio - kuglaši: Srbija, Nemačka, dve bronze Mađarska i Austrija. Srbija je u grupi imala sve pobede: BiH, Nemačka i Slovenija sa po 6:2, u četvrtfinalu je pala Poljska sa maksimalnih 8:0, u polufinalu savladanа ja Austrija sa 5:3 i u finalu Nemačka sa 6:2.
Kuglašice Srbije su u grupi zabeležile tri pobede: Slovačka 6:2, Češka 5:3, Estonija 7:1. U četvrtfinalu  su izgubile od Nemica sa 6:2, koje su u svojoj grupi doživele iznenađujući poraz od Čehinja i zauzele drugo mesto iza Mađarica.  Redosled kuglašica bio je: Hrvatska, Nemačka i dve bronze Češka i Slovenija.
U Detenhamu će se iduće godine od 12. do 17. maja održati i kadetski ekipni i pojedinačni Šamionat sveta. Od 10. do 12. maja će se odigrati i pojedinačni Svetski kup za pionire.
Datum: 31.10.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...