x

Održano ekipno Prvenstvo Srbije u badmintonu 2013

Održano ekipno Prvenstvo Srbije u badmintonu 2013

Badmintonci Zmajeva i badmintonke Novog Sada sačuvali su titule ekipnih prvaka Srbije osvojene lane, takođe u Novom Sadu. Ekipno prvenstvo države za muške i ženske timove, koje je u organizaciji Badminton kluba Novi Sad, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Grada Novog Sada, a uz svesrdnu podršku badminton saveza Srbije i Vojvodine, održano 9. i 10. marta 2013. u sali Osnovne škole "Sveti Sava" u Rumenci okupilo je krem srpskog badminton sporta. Dvodnevno takmičenje koje se ove godine igralo po novom, kup, sistemu na ispadanje proteklo je u izuzetnoj atmosferi koja je na najbolji način promovisala akciju MOS-a "Fer-plej je pobeda". Organizacija je bila na najvišem nivou a sve je začinjeno odličnim i neizvesnim mečevima deset timova u muškoj konkurenciji, odnosno šest u ženskoj.

Nakon pregršt neizvesnih i kvalitetnih okršaja u borbi za zlato Kruševljani su bacilli na pleća takmičare BK Novi Sadu, koji su tako postali viceprvaci. U borbi za najsjajnije odličje Novosađanke su bile bolje od BK Zmajevi čime su potvrdile dominaciju u ženskoj konkurenciji.

"Prvenstvo je proteklo u najboljem redu. Svi timovi su došli u najjačim sastavima a novi-stari šampioni su potpuno zasluženo došli do trofeja. Novi sistem takmičenja se pokazao kao pun pogodak. Videli smo veliki broj neizvesnih mečeva koji doprinose afirmaciji ovog sporta kod nas", kazao je Milan Barbir prvi čovek Badminton kluba Novi Sad, koji je bio odličan organizator turnira.

Dvodnevni šampionat u Novom Sadu bio je uvertira za ogromne izazove naše seniorske i juniorske reprezentacije koji ih očekuju već za tri dana. Od 14. do 17. marta seniorska reprezentacija učestvuje na Internacionalnom turniru u Temišvaru, a juniorska na jakom međunarodnom turniru u Pečuju. Milan Barbir, glavni trener srpske badminton reprezentacije, s posebnom pažnjom je pratio izdanja naših reprezentativaca u Novom Sadu.

"Nakon dva intenzivna dana u razigravanju ekipa za prvake države i mnogo individualnih duela pod specijalnom lupom trenera reprezentacije zaključak je da prilično spremni dočekujemo seniorske i juniorske internacionalne izazove koji slede za par dana. Doduše, kod nekih juniorskih i seniorskih reprezentativaca uočena je povremena nestabilnost i nedovoljna skoncentrisanost na izvršavanje taktičkih zadataka i preporuka trenera. U preostalih par dana ćemo pokušati da pozitivno utičemo na te nedostatke i da taj aspekt igre podignemo na što viši nivo. Posebno bih izdvojio bih dvojicu juniorskih reprezentativca - Luku Milića i Dragoslava Petrovića iz Kruševca. U odnosu na poslednje zvanične provere značajno su odskočili i unapredili svoju igru u mnogim segmentima.

Medalje su osvojili - Muškarci: 1. BK Zmajevi, Kruševac (Dragoslav Petrović, Borko Petrović, Miodrag Kaličanin), 2. BK Novi Sad (Ilija Pavlović, Vladimir Savić, Nenad Milošević), 3. BK Beograd (Igor Bjelan, Nikola Arsić, Andrija Doder, Nemanja Lakićević); Žene: 1. BK Novi Sad (Milica Simić, Sandra Halilović, Ana Stanić), BK Zmajevi, Kruševac (Andrijana Stanković, Nataša Pavlović, Ivana Maksimović, Nevena Milanović), BK Clear,  Beograd (Anja Janić, Klara Moller, Andona Milovanović, Tijana Manić, Lena Janić).
Pored pomenutih sportskih institucija podršku Ekipnom prvenstvu Srbije pružile su i kompanije "Yoneks" i "TIN šped", zvanični sponzori Badminton saveza Srbije.

Datum: 11.03.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...