x

Srpski orlići treći u Evropi

Srpski orlići treći u Evropi

Reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na prvenstvu Evrope u Beogradu u fleg fudbalu za uzrast dečaka do 15 godina starosti. To je prva medalja na međunarodnom nivou za tim Srbije, kada je reč o američkom i fleg fudbalu, čime je ostvaren istorijski uspeh!
Srpski „orlići” su se okitili bronzanom medaljom, nakon što su u meču za 3. mesto pobedili Holanđane sa 20 : 18.  U idealnim timovima šampionata našla su se četvorica reprezentativaca Srbije: Stefan Zarić i Nikola Treskanica u prvom timu, a Marko Babić i Lazar Perišić u drugom. Nikola Treskanica proglašen je ujedno i za najboljeg defanzivnog igrača turnira.
Zlatnu medalju osvojila je reprezentacija Italije pošto je u finalu pobedila selekciju Španije sa 48 : 26. Tokom čitavog turnira bili su igrački nadmoćniji od svojih protivnika pa je šampionski naslov na kraju zasluženo i ponela.
Za najkorisnijeg igrača finala proglašen je Italijan Alesandro Golfijere, a njegov kolega Leonardo Franki za najboljeg ofanzivnog igrača prvenstva.
Evropsko prvenstvo u fleg fudbalu (U15) održalo se proteklog vikenda u Beogradu. U konkurenciji je bilo sedam evropskih selekcija, a pored reprezentacije Srbije, u Beogradu su boravile i najbolje selekcije Češke, Italije, Holandije, Rumunije, Slovenije i Španije.
KONAČAN PLASMAN
  1. Italija
  2. Španija
  3. Srbija
  4. Holandija
  5. Slovenija
  6. Češka
  7. Rumunija


Datum: 10.08.2016. Autor: Slobodan Todorović

PROČITAJTE JOŠ...