x

Odbrojavanje do početka Svetskog šampionata u Južnoj Koreji

Odbrojavanje do početka Svetskog šampionata u Južnoj Koreji
Do starta Svetskog prvenstva za seniore u Južnoj Koreji (25. avgust - 1. septembar 2013) na kojem će Srbiju će predstavljati dvojci bez kormilara Nenad Beđik, Nikola Stojić, odnosno Ivana Filipović, Iva Obradović te dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović i četverac bez kormilara Miloš Tomić, Radoje Đerić, Miloš Vasić, Goran Jagar ostalo još pet dana. - Selektor Nebojša Ilić: Sve ide po planu, jedini problem visoka vlažnost vazduha.

Već odavno je počelo odbrojavanje do početka centralnog planetarnog veslačkog događaja u 2013. - Svetskog prvenstva za seniore u Južnoj Koreji. Do "startnog pucnja" na velelepnoj regatnoj stazi na jezeru Tangeum u Čungjuu ostalo je još pet dana, koje će srpska veslačka reprezentacija iskoristiti na najbolji način da što spremnije uđe u najveći izazov ove sezone. Po rečima selektora Nebojše Ilića završni čin priprema protiče po planu.

- U Čungju smo četiri dana i polako ali sigurno reprezentativci se adaptiraju na vremensku razliku i na uslove koji ovde vladaju. Vlažnost vazduha je velika, prelazi i 90 osto, i svakako je otežavajući faktor za sve. Međutim, kako svima tako i nama i na to se ne obaziremo. U sredu završni, forsirani, trening na najbolji način odradili su dvojci bez kormilara Nenad Beđik, Nikola Stojić, odnosno Iva Obradović, Ivana Filipović i četevrac bez kormilara Miloš Tomić, Radoje Đerić, Miloš Vasić, Goran Jagar, koji startuju u nedelju. Istu stvar očekuje u dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović u četvrtak pošto su kvalifikacije u ovoj disciplini u ponedeljak - kazao je Ilić i dodao - Ako se izuzme problem s manjkom kiseonika zbog visoke vlažnosti vazduha nemamo nikakvih problema. Tu pre svega mislim na zdrastveni bilten koji je, za sada, pozitivan a nadam se da će takav ostati do kraja šampionata.

Selektor veslačke reprezentacije hvali domaćina Svetskog prvenstva.

- Regatna staza je perfektna, možda i jedna od najboljih na kojoj će se ogledati naši veslači. I sam regatni centar je izvanredan. Vidi se da je uloženo mnogo novca da bi sve bilo na maksimalnom nivou i po svemu sudeći ovo će biti jedno od najbolje organizovanih svetskih prvenstava u istoriji ovih takmičenja - rekao je Ilić.

Šampionat u Južnoj Koreji počinje u nedelju 25. avgusta i trajaće do 1. septembra. Na prvom svetskom šampionatu u ovoj zemlji a, takođe, prvom na azijskom kontinentu posle osam godina i SP u Japanu 2005, učestvovaće 871 takmičara iz 73 zemlje. Tri od četiri naše posade na stratnu liniju će izaći prvog dana šampionata, 25. avgusta. Iva Obradović i Ivana Filipović veslaju u kvalifikacijama dvojaca bez kormilara od 11,10 časova po lokalnom vremenu (4,10 časova po našem). Dvadeset minuta kasnije u istoj disciplini nastupiće Nenad Beđik i Nikola Stojić, dok će Miloš Tomić, Radoje Đerić, Miloš Vasić i Goran Jagar od 12,34 (5,34 po našem vremenu) nastupiti u kvalifikacijama discipline četverac bez kormilara. Dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović startuje u ponedeljak, 26. avgusta od 10 časova po lokalnom vremenu (3 časa po našem vremenu).
Datum: 21.08.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...