Odbrojavanje do početka Svetskog šampionata u Južnoj Koreji

Do starta Svetskog prvenstva za seniore u Južnoj Koreji (25. avgust - 1. septembar 2013) na kojem će Srbiju će predstavljati dvojci bez kormilara Nenad Beđik, Nikola Stojić, odnosno Ivana Filipović, Iva Obradović te dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović i četverac bez kormilara Miloš Tomić, Radoje Đerić, Miloš Vasić, Goran Jagar ostalo još pet dana. - Selektor Nebojša Ilić: Sve ide po planu, jedini problem visoka vlažnost vazduha.

Već odavno je počelo odbrojavanje do početka centralnog planetarnog veslačkog događaja u 2013. - Svetskog prvenstva za seniore u Južnoj Koreji. Do "startnog pucnja" na velelepnoj regatnoj stazi na jezeru Tangeum u Čungjuu ostalo je još pet dana, koje će srpska veslačka reprezentacija iskoristiti na najbolji način da što spremnije uđe u najveći izazov ove sezone. Po rečima selektora Nebojše Ilića završni čin priprema protiče po planu.

- U Čungju smo četiri dana i polako ali sigurno reprezentativci se adaptiraju na vremensku razliku i na uslove koji ovde vladaju. Vlažnost vazduha je velika, prelazi i 90 osto, i svakako je otežavajući faktor za sve. Međutim, kako svima tako i nama i na to se ne obaziremo. U sredu završni, forsirani, trening na najbolji način odradili su dvojci bez kormilara Nenad Beđik, Nikola Stojić, odnosno Iva Obradović, Ivana Filipović i četevrac bez kormilara Miloš Tomić, Radoje Đerić, Miloš Vasić, Goran Jagar, koji startuju u nedelju. Istu stvar očekuje u dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović u četvrtak pošto su kvalifikacije u ovoj disciplini u ponedeljak - kazao je Ilić i dodao - Ako se izuzme problem s manjkom kiseonika zbog visoke vlažnosti vazduha nemamo nikakvih problema. Tu pre svega mislim na zdrastveni bilten koji je, za sada, pozitivan a nadam se da će takav ostati do kraja šampionata.

Selektor veslačke reprezentacije hvali domaćina Svetskog prvenstva.

- Regatna staza je perfektna, možda i jedna od najboljih na kojoj će se ogledati naši veslači. I sam regatni centar je izvanredan. Vidi se da je uloženo mnogo novca da bi sve bilo na maksimalnom nivou i po svemu sudeći ovo će biti jedno od najbolje organizovanih svetskih prvenstava u istoriji ovih takmičenja - rekao je Ilić.

Šampionat u Južnoj Koreji počinje u nedelju 25. avgusta i trajaće do 1. septembra. Na prvom svetskom šampionatu u ovoj zemlji a, takođe, prvom na azijskom kontinentu posle osam godina i SP u Japanu 2005, učestvovaće 871 takmičara iz 73 zemlje. Tri od četiri naše posade na stratnu liniju će izaći prvog dana šampionata, 25. avgusta. Iva Obradović i Ivana Filipović veslaju u kvalifikacijama dvojaca bez kormilara od 11,10 časova po lokalnom vremenu (4,10 časova po našem). Dvadeset minuta kasnije u istoj disciplini nastupiće Nenad Beđik i Nikola Stojić, dok će Miloš Tomić, Radoje Đerić, Miloš Vasić i Goran Jagar od 12,34 (5,34 po našem vremenu) nastupiti u kvalifikacijama discipline četverac bez kormilara. Dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović startuje u ponedeljak, 26. avgusta od 10 časova po lokalnom vremenu (3 časa po našem vremenu).
Datum: 21.08.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...