x

Održan Turnir u boćanju za osobe sa invaliditetom 2012

Održan Turnir u boćanju za osobe sa invaliditetom 2012
U subotu 08. 12. 2012., u prostoru Doma za odrasla invalidna lica na Bežanijskoj kosi održan je otvoreni turnir u boćanju za osobe sa invaliditetom u organizaciji Udruženja "Sve je moguće" u saradnji sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda, a pod pokroviteljstvom Skupštine Grada - Gradskog Sekretarijata za sport i omladinu.
Ni loši vremenski uslovi nisu omeli masovan odziv takmičara iz 15-tak ustanova iz Beograda, socijalnih zdravstvenih i obrazovnih, kao i organizacija i udruženja osoba sa invaliditetom, ali i učešće gostiju iz nekoliko gradova Srbije - Zrenjanina, Šapca i Žitišta, a svojim angažovanjem dragocen doprinos organizaciji dali su i studenti Fakulteta za fizičko vaspitanje.

S pravom se može reći da se svi učesnici današnjeg turnira mogu smatrati pobednicima. U ravnopravnoj konkurenciji najbolji su bili :

- treće mesto i bronzanu medalju - Zoran Šuljagić, stanar Doma za odrasla invalidna lica
- drugo mesto i srebrnu medalju - Aleksandra Bakrač iz Društva za cerebralnu i dečiju paralizu Zemuna
- zlatnu medalju i pobednički pehar - Đula Ademi iz Udruženja "Živimo zajedno"

Ovo svojevrsno boćarsko druženje predstavljalo je rezime celogodišnjih aktivnosti koje su pod zajedničkim nazivom "Boćanje za sve" imale za cilj promociju ove u svetu najpopularnije i najmasovnije paraolimpijske discipline i njenu implementaciju u našoj sredini gde svakim danom stiče sve veći broj pristalica i obećava još bolje rezultate i na svetskom planu.
Datum: 10.12.2012. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...