x

Održan šahovski turnir za decu sa invaliditetom 2012

Održan šahovski turnir za decu sa invaliditetom 2012
Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, već drugu godinu zaredom, Udruženje stanara Doma za odrasla invalidna lica i Šahovski klub "Pogledi", u partnerstvu sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom, organizuju turnir u šahu za decu za invaliditetom.
Ove godine turnir je održan u petak 30. novembra 2012. godine, u prostoru biblioteke Doma za odrasla invalidna lica na Bežanijskoj kosi u Zemunu. Na turniru je učestvovalo oko 40-oro dece iz obrazovnih, socijalnih i zdravstvenih ustanova Beograda (škole za decu sa invaliditetom: za slepe i slabovide "Veljko Ramadanović" i "Dragan Kovačević", za decu oštećenog sluha i govora "Radivoje Popović" i "Stefan Dečanski", za decu sa telesnim invaliditetom "Dragan Hercog", Zavod za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović i Specijalna bolnice za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju iz Sokobanjske ulice).

Svi učesnici su polaznici već tradicionalne školice šaha za decu sa invaliditetom "Šah bez barijera" koja se organizuje uz podršku Gradskog Sekretarijata za sport i omladinu.

Naše najmlađe pozdravili su Zamenik Gradskog sekretara za sport i omladinu g-din Nemanja Radović, predstavnici Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, Udruženje stanara Doma i Šahovski klub "Pogledi".

Najuspešnijem takmičaru Luku Bulatoviću učeniku, škole za slepe i slabovide " Veljko Ramadanović" iz Zemuna, pobednički pehar i medalju uručio je naš ugledni šahovski internacionalac iz Subotice Balint Nađ - Heđeši.
Datum: 04.12.2012. Autor: Aleksandar Vujčić

PROČITAJTE JOŠ...