x

Juniorkama sreća okrenula leđa

Juniorkama sreća okrenula leđa

Žreb za pojedinačne discipline na juniorskom Šampionatu sveta u Novigradu u Hrvatskoj nije bio naklonjen srpskim juniorkama, dok  se sreća osmehnula juniorima!

U tandemima za juniorke, Srbija je, na samom žrebu koji je vodio direktor Međunarodne kuglaške federacije na devet čunjeva – klasik Knut Vagner, dobila još jedno mesto, ali su dva srpska para „izvukla“ jake protivnice: Srbija 3 – Nemačka 2, Mađarska - Srbija 1 dok je treći par dobio nešto povoljnijeg rivala Francuska 1 – Srbija 2.

U sprintu za omladinke, Srbija je ostala na tri mesta u žrebu: Srbija 1 igraće protiv Slovenije 1, Srbija 2 protiv Hrvatske 2 i na kraju Srbija 3 protiv Nemačke 3!

- Imamo najteže moguće protivnice, sve kuglašice iz Nemačke, Slovenije i Hrvatske su veoma jake - rekla je Julijana Vukadinović selektor juniorki. - Međutim, pogotovo u sprintu, česta su iznenađenja  pa možemo da se nadamo...

Muškarci su prošli mnogo bolje. U sprintu i tandemima, Srbija je ostala na po dva predstavnika. Kod tandema parovi su Srbija 1 - Rumunija 2 i Francuska 2 - Srbija 1, dok je u sprintu  raspored: Slovačka 1 – Srbija 2 i Italija 1 - Srbija 1.

- U disciplini tandem  imamo protivnike po meri i što je najvažnije sa Nemcima, za koje verujem da su najopasniji protivnici, ne možemo da se sastanemo do finala – komentar je selektora juniora Vojka Pavlovića.- U sprintu sa Nemcima i Hrvatima možemo da se sretnemo tek u polufinalu a tada su obezbeđene već dve medalje.

Srbija je imala pravo na jedan miks koji će se sastati sa Poljskom.

Tandemi u obe kategorije, miksevi i sprint igraće se 20. i 21. maja, a 22. maja je takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji -klasik u kome će igrati 32 kuglaša i kuglašice na osnovu rezultata iz ekipnog dela (juniorke igraju za ekipne titule 18. maja, juniori 19. maja). Igra se na ispadanje – 1-32, 2 - 31... Rezultat iz ekipnog dela i sprinta računaće se za medalje u kombinaciji.

Selektor juniorki Julijana Vukadinović za ekipni deo u sredu prijavila je ovaj sastav (po redosledu izlaska na staze): Hermina Lukač (10,10), Ljiljana Frenc, Olivera Čikoš, Angela Zolnai, Kristina Ljubenković i Vesna Boškov, rezerve su Sanela Milosav i Jelena Popov.

Svečano otvaranje održano je u utorak uveče u sportskoj dvorani u Novigradu. Zastavu Srbije je nosio Marko Antić a u defileu je bila i Jelena Popov.

U toku žreba, predsednik Međunarodne kuglaške federacije na devet čunjeva-klasik Zigfrid Švajkard predstavio je novu zastavu i novo ime nekadašnje FIK. Sada se zove „Svetski bovling“ a njen deo je Međunarodna federacija za kuglanje na devet čunjeva –klasik (VNBA klasik).


Datum: 18.05.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...