x

Željko Tanasković izabran za člana IO u Svetskoj federaciji šolskog sporta

Željko Tanasković izabran za člana IO u Svetskoj federaciji šolskog sporta
Na skupštini  Svetske federacije školskog sporta,  koja je od 11 do 16 maja, održana u Turskoj, Željko Tanasković predsednik Saveza za školski sport Srbije,  izabran je za člana Izvršnog odbora.

Na skupštini je prisustvovalo 55 delegata, članica ISF.  U IO  ISF  izabrano je 7 članova. Ovo je veliki uspeh za Savez za školski sport Srbije, kao i za našu zemlju.

"Velika čast za mene lično, ali i za nas Savez. Ovo je veliko priznanje za naš trud i rad i za sve što smo prethodnih godina,  moji saradnici i ja uz podršku Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije, učinili za napredak školskog sporta u našoj zemlji. Svetska federacija je prepoznala ideje za koje smo se zalagali, rekao je  Tanasković.

Isto tako, sa ove pozicije u IO ISF,  ćemo imati mogućnost da budemo u intenzivnijim kontaktima sa predstavnicima i svim članicama ISF.

Radimo i radićemo i bolje i više na unapređenju sporta i imamo mogućnost da i u narednim godinama budemo domaćini i organizatori školskih Svetskih prvenstava u više sportova.

"Izgradili smo dobar odnos sa mnogim savezima, članicama federacije. Srbija je veoma cenjena i imamo dobru budućnost – dodao je Tanasković.

ISF je prepoznao potencijal koji Srbija ima i kao sto je poznato,  naša zemlja je ove godine domaćin Svetskog prvenstva u odbojci Beograd 2016, za učenike i učenice srednjih škola.

Na šampionatu će učestvovati 64 ekipe iz 36 zemalja. Srbija će u periodu od 25 juna do 3 jula, ugostiti preko 1200 takmičara,  sa 5 kontinenata.

Za nas je organizacija SP veliki izazov i nadamo se da ćemo opravdati poverenje ISF-a i naših institucija u zemlji - zaključio je Tanasković.
Datum: 18.05.2016. Autor: Ivana Jovanović

PROČITAJTE JOŠ...