Željko Tanasković izabran za člana IO u Svetskoj federaciji šolskog sporta

Na skupštini  Svetske federacije školskog sporta,  koja je od 11 do 16 maja, održana u Turskoj, Željko Tanasković predsednik Saveza za školski sport Srbije,  izabran je za člana Izvršnog odbora.

Na skupštini je prisustvovalo 55 delegata, članica ISF.  U IO  ISF  izabrano je 7 članova. Ovo je veliki uspeh za Savez za školski sport Srbije, kao i za našu zemlju.

"Velika čast za mene lično, ali i za nas Savez. Ovo je veliko priznanje za naš trud i rad i za sve što smo prethodnih godina,  moji saradnici i ja uz podršku Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije, učinili za napredak školskog sporta u našoj zemlji. Svetska federacija je prepoznala ideje za koje smo se zalagali, rekao je  Tanasković.

Isto tako, sa ove pozicije u IO ISF,  ćemo imati mogućnost da budemo u intenzivnijim kontaktima sa predstavnicima i svim članicama ISF.

Radimo i radićemo i bolje i više na unapređenju sporta i imamo mogućnost da i u narednim godinama budemo domaćini i organizatori školskih Svetskih prvenstava u više sportova.

"Izgradili smo dobar odnos sa mnogim savezima, članicama federacije. Srbija je veoma cenjena i imamo dobru budućnost – dodao je Tanasković.

ISF je prepoznao potencijal koji Srbija ima i kao sto je poznato,  naša zemlja je ove godine domaćin Svetskog prvenstva u odbojci Beograd 2016, za učenike i učenice srednjih škola.

Na šampionatu će učestvovati 64 ekipe iz 36 zemalja. Srbija će u periodu od 25 juna do 3 jula, ugostiti preko 1200 takmičara,  sa 5 kontinenata.

Za nas je organizacija SP veliki izazov i nadamo se da ćemo opravdati poverenje ISF-a i naših institucija u zemlji - zaključio je Tanasković.
Datum: 18.05.2016. Autor: Ivana Jovanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...