x

Za šampionske titule u Kragujevcu i Novom Sadu

Za šampionske titule u Kragujevcu i Novom Sadu

Na predlog Stručne komisije Streljačkog saveza Srbije (predsednik Nikola Marić), članovi Upravnog odbora SSS Srbije  na čijem je čelu predsednik Siniša Mašović, prihvatili su, na sednici u Beogradu, organizatore velikih domaćih takmičenja.


Za seniorske i juniorske titule strelci će se boriti vazdušnim oružjem na Šampionatu Srbije u Kragujevcu 12. i 13. marta, dok će se MK oružjem šampionat održati u dva dela u Novom Sadu: prvo će se za medalje boriti juniorske kategorije  od 1. do 3. jula, a potom i seniorske od 8. do 10. jula!

Šampionat Srbije u „B“ programu vazdušnim oružjem (kadeti i mlađi juniori) je  do 2. do 4. aprila u Smederevu a Prvenstvo Srbije „B“ i „C“ program  serijska vazdušna puška je  7. i 8. maja u Mladenovcu.

MK oružjem Šampionat Srbije „B“ i „C“ (serijska puška) program je 10. i 11. septembra u Sremskoj Mitrovici.

Jedino nije još određen domaćin Šampionata Srbije u najstarijoj disciplini vojničkom puškom. Traži se adekvatno strelište jer se očekuju ugledne zvanice pošto je, na inicijativu predsednika SSS Siniše Mašovića, ponovo ustanovljen lični dar predsednika države šampionu vojničkom puškom i pokroviteljstva se prihvatio predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Termin je  24. i 25. septembar.

Finale Kupa Streljačkog saveza Srbije „A“ program vazdušnim oružjem održaće se 6. i 7. februara u Novom Sadu. Mladi strelci u „B“ programu gađaće za trofeje  26. i 27. marta u finalu Kupa  SS Srbije u Smederevu.

Finalni turnir Kupa SS Srbije MK oružjem je u Novom Sadu  od 4. do 6. juna.

Pančevo će ponovo biti domaćin finala Kupa Srbije serijskom vazdušnom puškom 5. i 6. novembra.

Srbija će biti domaćin nekoliko kvalitetnih međunarodnih takmičenja.  „Velika nagrada Novog Sada“  u olimpijskoj godini je uvek dobro posećena  i održaće se  od 14. do 17. jula.

Jedno od retkih takmičenja vazdušnim oružjem za mlađe kategorije u regionu, „Velika nagrada Smedereva“ i „Valter kup“ su 26. i 27. novembra u Smederevu.

Možda i najkvalitetniji turnir u regionu vazdušnim oružjem 41. „Internacionalno prvenstvo Beograda“ održaće se od 9. do 11. decembra.

Omladinske kategorije nisu zapostavljene u olimpijskoj godini. Uz mnogo domaćih takmičenja i međunardnih turnira, juniori će imati priliku da se od 13. do 19.  juna bore za evropske trofeje u Talinu u Estoniji. Takođe, u kalendru su i dva juniorska Svetska kupa  od 29. maja do 6. juna u Sulu u Nemačkoj i od 16. do 23. septembra u Gabali u Azerbejdžanu.

Liga mladih Evrope  održaće se i ove godine, regionalni kvalifikicioni turnir je u maju, ali još nije određen termin i domaćin. Finale je do 13. do16. oktobra u Bolonji.


Datum: 28.01.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...