x

Milovanovićeva najbolja sportistkinja Smedereva

Milovanovićeva najbolja sportistkinja Smedereva

Jasmina Milovanović, seniorka Streljačke družine „Smederevo“ drugu godinu za redom proglašena je najboljom sportistkinjom Smedereva, dok je njena klupska koleginica Ana Todorović najbolja mlada sportistkinja. Njih dve, zajedno sa Anom Alentijev, najbolja su ženska ekipa.

Nagrada za životno delo koju, takođe, dodeljuje Savez sportova Smederevo, pripala je Milanu Todoroviću, legendardnom treneru smederevskih strelaca, ali i paraolimpijskih reprezentativaca.  

Jasmina Milovanović je prošle godine na Prvenstvu Evrope u disciplini sport pištolj bila 12. i šesta na Univerzijadi. Ima i vicešampionsku titulu na Prvenstvu Srbije, kao i bronzu sa Kupa Streljačkog saveza Srbije u gađanju vazdušnim pištoljem. Njena klupska drugarica Ana Todorović je prošle godine osvojila bronzanu medalju u juniorskoj konkurenciji vazdušnim pištoljem. Njih dve, zajedno sa Anom Alentijev, najbolja su ženska ekipa u Smederevu, koja je u prošloj godini bila dvostruki vicešampion u disciplinama vazdušni i sport pištolj, na Prvenstvu i na Kupu Srbije. Nagrada za životno delo koju takođe, dodeljuje Savez sportova Smederevo, pripala je Milanu Todoroviću, legendardnom treneru smederevskih strelaca, ali i strelaca invalida na Paralimpijskim igrama u Atlanti. Todorović je i nosilac najvišeg nacionalnog priznanja za streljaštvo, Zlatne mete.

Strelcima su pripale nagrade i u dve kategorije u konkurenciji osoba sa invaliditetom. Najbolja ekipa u konkurenciji osoba sa invaliditetom je Streljački klub „R 50“ za osvojeno drugo mesto na državnom prvenstvu u gađanju iz vazdušnog pištolja, dve bronze na državnim prvenstvima u gađanju iz vazdušne i malokalibarske puške, kao i za titulu vicešampiona u ligi osoba sa invaliditetom. Najbolja sportistkinja u konkurenciji osoba sa invaliditetom je Jelena Pantović, takođe iz SK „R 50“, prvakinja Srbije u gađanju iz vazdušne puške, osvajač zlatne medalje na Finalu Kupa vazdušnim oružjem, vicešampionka Srbije serijskom malokalibarskom puškom i bronzana na državnom prvenstvu u gađanju iz serijske vazdušne puške.

Ostale nagrade pripale su Klubu malog fudbala Smederevo za najbolju mušku ekipu. Najbolji sportista je Stefan Anđelković iz Kik boks kluba SD kombat, svetski prvak u apsolutnoj kategoriji u kik boksu. Za najboljeg mladog sportistu, proglašeni su veslači Smedereva Marko Ristić i Zoran Rajić. Ovo priznanje zaslužili su osvojenim bronzanim medaljama na evropskom prvenstvu u četvercu bez kormilara i na Balkanskom šampionatu. Trostruki su prvaci Srbije u dvojcu, četvercu i četverac skulu.

Najbolji sportista u konkurenciji osoba sa invaliditetom je Zoran Petrović iz Društva za sport i rekreaciju invalida grada Smedereva. Petrović je osvajač zlatne medalje na međunarodnim sportskim igrama u Beogradu u plivanju i vicešampion Srbije u plivanju na 50 metara. Najbolji trener je Dejan Pavić iz KBK SD Kombat, koji je ove godine u Smederevo doneo titulu svetskog prvaka i svetskog vicešampiona u kik boksu. Priznanje za sportski podvig godine pripalo je Rukometnom klubu Smederevo koji je prošle godine organizovao turnir za mlađe kategorije koji je okupio više od dve hiljade učesnika iz 10 zemalja. Nagrada za najbolji sportski kolektiv pripala je KBK SD Kombat.

U ime nagrađenih sportista zahvalila se  najbolja sportistkinja Jasmina Milovanović.

Savez za školski sport Smedereva takođe je dodelio zahvalnice najuspešnijim sportistima u školskom sportu. Između ostalih, zahvalnice su dobile ženske ekipe koje su osvojile medalje na školskom Prvenstvu Srbije u streljaštvu. To su ekipa iz Osnovne škole „Doktor Jovan Cvijić“ (Natalija Tasić - vicešmapionka pojedinačno, Iva Jovanović i Jovana Lazić) za titulu državnog prvaka i Gimnazija Smederevo (Danica Denić, Jelena Rajković i Aleksandra Vujasin) za osvojeno treće mesto ekipno u konkurenciji srednjih škola.


Datum: 25.01.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...