x

Tijana Ćosić uspešna na tri fronta

Tijana Ćosić uspešna na tri fronta

Kragujevčanka Tijana Ćosić (21) Je u pravom smislu te reči „dete Radničkog“.Prve rukometne korake je načinila u klubu iz Kragujevca, boraveći u njemu je prošla sve reprezentativne selekcije. Posle jednogodišnjeg odsustva, letos se vratila u svoj klub i grad. Pored rukometne karijere, Tijana je i uspešan student treće godine menadžmenta, a ono što je značajno pomenuti je da se bavi i modnim dizajnom.

1. Posle provedene godine u Svilajncu,usledio je poziv čelnika Radnikog da se vratiš u Radnički? - Prošlogodišnja sezona mi je bila jedna od najuspešnijih u karijeri, tako da mislim da je bio pravi trenutak da se vratim u matični klub i dokažem se pred svojom publikom.

2. Sa Jovanom Risović činiš najmlađi, ali i najpouzdaniji tandem golmana u ligi. Koliko je bitna zdrava konkurencija za uspeh i rezultate kluba? - Drago mi je što na mojoj poziciju imamo jaku I zdravu konkurenciju, što može samo da mi bude podstrek da još bolje radim I napredujem. Nas dve se izuzetno dobro dopunjujemo. I taj zdrav rivalitet je mnogo bitan u motivaciji da daš sve od sebe što na kraju rezultuje dobrim partijama I rezultatima.

3. Prošla si sve nacionalne selekcije,logičan nastavak bi bio poziv u A reprezentaciju? - San svakog igrača je da zaigra u dresu sa državnim grbom. Nadam se da ću taj san uskoro i dosanjati.

4. Šta očekuješ od nastavka sezone i takmičenja na dva fronta? - Nadam se da ćemo što spremnije dočekati nastavak sezone i mislim da će oba trofeja i ove godine ostati u našim rukama, što je zapravo cilj svih nas.

5. Pored profesionalne karijere,uspešan si student,a ono što je karakteristično za tebe je da se baviš i privatnim poslom? - Rekla bih da je moj najveći uspeh to što sam uspela da uskladim sve svoje obaveze i da radim ono što volim. Kao što i sami znate život profesionalnog sportiste nije nimalo lak, zahteva previše odricanja i pažnje, dok moj privatni posao, koji se tiče mode predstavlja kreativni beg od stvarnosti i moje malo utočište. Uspela sam da spojim lepo i korisno i baš u modnoj industiji sam, pored sportske, pronašla sebe.

6. Kako uspevaš da uskladiš sve obaveze? - Mislim da je najbitnija dobra organizacija u svemu. Naravno sve je mnogo lakše kad pored sebe imaš porodicu koja te u svemu podržava.

Datum: 11.12.2015. Autor: Saša Jančić

PROČITAJTE JOŠ...