Tri Marije – sve u centar

Strelci beogradskog Policajca i Jedinstva iz Stare Pazove održali su zajednički trening pred odlazak u Nitru na međunarodni turnir ovog vikenda.  Nisu učestvovali takmičari Partizana  koji je bio domaćin zajedničkog treninga ove tri ekipe u ponedeljak.


- Gađali smo po dva meča na našem strelištu – kaže trener Policajca Ivan Manojlović.-  Kuriozitet je da su tri Marije - Kolarević i Malić iz Jedinstva i Zavišić iz Policajca gađale odlično i  pošto će biti i cimerke u Nitri, nadamo se da će i tamo biti podjednako uspešne. Zahvaljujem se kolegi iz Jedinstva Saši Ikeru na saradnji i Draganu Doneviću iz Partizana na gostoprimstvu na prvom treningu. Nastavili smo praksu da bar jednom mesečno strelci Policajca i Jedinstva treniraju zajedno. Ovakvi susreti pomažu i trenerima da razmenimo iskustva.


Najbolji rezultat u dva meča postigla je vazdušnom puškom mlada takmičarka Jedinstva Marija Kolarević sa 396 krugova. Marija Zavišić, nova zvezda Policajca imala je 392 kruga, a Marija Malić iz Jedinstva 390 krugova! Sve su još mlađe juniorke i pred njima je lepa budućnost. Junior Branko Mašanović iz Policajca je pištoljem zabeležio 555 krugova.


Polazak u Nitru je u četvrtak 12. novembra. Učestvovaće blizu 50 strelaca o trošku SS Srbije, SS Vojvdine, SS Beograda i klubova.


Prošle godine u Nitri, srpski strelci su u dva dana osvojili šest medalja- tri zlatne i tri bronzane. Drugog dana Novosađanka Sanja Vukašinović domogla se bronzanog odličja vazdušnom puškom. Prvog dana Tatjana Banjac (Novi Sad) pobedila je kod kadetkinja puškom, a Milica Babić (Novi Sad) bila je treća. Kadetska muška selekcija Srbije je osvojila zlato (Kovačević, Milovanović, Jovanović,) kao i kadetska ženska ekipa (Babić, Vukašinović, Banjac) i oba pobednička rezultata su rekordi turnira.


Pojedinačno, kadet Stevan Jovanović („Čika Mata“, Kragujevac) osvojio je treće mesto. Pre finala je bio prvi sa 619,8 krugova i novim rekordom turnira u osnovnom delu.


Datum: 12.11.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...