Crnogorci i Englezi igraju na Kupu Beograda u kriketu

Najmlađi beogradski kriket klubovi „Centurion“ i „Sava“ učestvovaće na međunarodnom kriket turniru „Kup Beograda“ u formatu T20 (tventi-tventi) koji će se održati na terenu Lisičji Jarak (pored sportskog aerodroma Lisičji jarak, Zrenjaninski put bb, GSP linija 101) 5. i 6.septembra od 11 sati. Ulaz na sve mečeve je slobodan.

Na turniru koji organizuju Kriket Federacijea Srbije i Kriket Savez Beograda učestvovaće i ekipe Sprinfield CC (Velika Britanija) i Montenegro (Crna Gora) a mečevi će se igrati prema sledećem rasporedu:

I dan, subota 5.septembar:
  • Centurion- Springfield CC (od 11 sati)
  • Centurion-Montenegro (od 14.30 sati)
II dan, nedelja 6.septembar:
  • Sava-Montenegro (od 11 sati)
  • Sava-Springfield (od 14.30 sati)
- Drago nam je da posle kraće pauze ponovo organizujemo „Kup Beograda“ i da će najmlađi beogradski klubovi upravo na ovom turniru igrati svoje prve međunarodne mečeve. Sa ekipama Springfild i Montenegro se prvi put sastajemo i verujem da će biti interesantni susreti i za igrače i za gledaoce.- rekao je Haris Dajč, predsednik Kriket federacije Srbije.

Drugi najmasovniji, timski sport na svetu u Srbiji se razvija od 2007.godine. Trenutno ima oko 100 registrovanih igrača, osam timova (A Liga: Mirijevo, Stari Grad, Dunav, Bodrog; B Liga:Centurion, Sava, Monoštor, Mekenzi) i dva ranga takmičenja. Kriket federacija Srbije postoji od 2009.godine, član je Sportskog saveza Srbije, finansira se iz budžeta Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i od 25.juna ove godine pridruženi član Međunarodnog kriket saveza (ICC). 

Datum: 05.09.2015. Autor: Olivera Labudović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...