x

Crnogorci i Englezi igraju na Kupu Beograda u kriketu

Crnogorci i Englezi igraju na Kupu Beograda u kriketu
Najmlađi beogradski kriket klubovi „Centurion“ i „Sava“ učestvovaće na međunarodnom kriket turniru „Kup Beograda“ u formatu T20 (tventi-tventi) koji će se održati na terenu Lisičji Jarak (pored sportskog aerodroma Lisičji jarak, Zrenjaninski put bb, GSP linija 101) 5. i 6.septembra od 11 sati. Ulaz na sve mečeve je slobodan.

Na turniru koji organizuju Kriket Federacijea Srbije i Kriket Savez Beograda učestvovaće i ekipe Sprinfield CC (Velika Britanija) i Montenegro (Crna Gora) a mečevi će se igrati prema sledećem rasporedu:

I dan, subota 5.septembar:
  • Centurion- Springfield CC (od 11 sati)
  • Centurion-Montenegro (od 14.30 sati)
II dan, nedelja 6.septembar:
  • Sava-Montenegro (od 11 sati)
  • Sava-Springfield (od 14.30 sati)
- Drago nam je da posle kraće pauze ponovo organizujemo „Kup Beograda“ i da će najmlađi beogradski klubovi upravo na ovom turniru igrati svoje prve međunarodne mečeve. Sa ekipama Springfild i Montenegro se prvi put sastajemo i verujem da će biti interesantni susreti i za igrače i za gledaoce.- rekao je Haris Dajč, predsednik Kriket federacije Srbije.

Drugi najmasovniji, timski sport na svetu u Srbiji se razvija od 2007.godine. Trenutno ima oko 100 registrovanih igrača, osam timova (A Liga: Mirijevo, Stari Grad, Dunav, Bodrog; B Liga:Centurion, Sava, Monoštor, Mekenzi) i dva ranga takmičenja. Kriket federacija Srbije postoji od 2009.godine, član je Sportskog saveza Srbije, finansira se iz budžeta Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i od 25.juna ove godine pridruženi član Međunarodnog kriket saveza (ICC). 

Datum: 05.09.2015. Autor: Olivera Labudović

PROČITAJTE JOŠ...