x

Golubinci kuglaško selo

Golubinci kuglaško selo
Uroš Dragojlović i Vojko Pavlović, predsednik i generalni sekretar KSS sa predsednikom Komisije za informisanje KS Srbije Branimirom Vasićem, prošlog vikenda po povratku  iz Bačke Topole gde je odigran prijateljski meč srpskog i mađarskog šampiona, Beograda i Segedina,  svratili su u Golubince selo u Opštini Stara Pazova gde se gradi nova kuglana sa četiri staze.

- Ovo je kuglaško selo, sećam se da sam kao mlad igrač iz Beograda dolazio ovde jer su radile čak dve kuglane sa po dve staze – pričao je Vojko Pavlović.- Posebno je bila popularna kuglana “Kod Ćire“ gde su se, naročito zimi, okupljali svi koji vole kuglanje, a radila je i tombola...  Levo i desno od zaletišta bile su klupe, malo uvučene u zid, pa se često dešavalo da tu neko i prilegne ako se igra oduži u poznu noć...I danas u ovom mestu uspešno rade i takmiče se u Drugoj vojvođanskoj ligi dva kluba Golubinci i Jadran...Tradicija postoji, kao i ljubav prema našem sportu i siguran sam da će sa novom kuglanom ovo postati moćan kuglaški centar.

Kuglana „Kod Ćire“ još radi i Vojko Pavlović se i fotografisao na njoj. Preko puta je škola u čijem se dvorištu gradi dvorana, a u njoj je planirana i moderna kuglana sa četiri staze. Bila je, na žalost, nedelja i  gradilište i škola su bili zatvoreni,  pa je snimak napravljen „preko tarabe“.

- Za ovaj region,  kuglana u Golubincima će mnogo značiti. Moderan objekat će sigurno pomoći podizanju kvaliteta kuglanja i u obližnjim tradicionalno jakim centrima Sremskoj Mitrovici i Rumi – uveren je Uroš Dragojlović predsednik KS Srbije.- Uvek me raduje kada vidim da se grade novi objekti, a onda se rastužim jer u Beogradu ne možemo da  sagradimo još neku modernu kuglanu iako trenutno glavni grad ima tri muška i dve ženska superligaša, a muška ekipa Beograda je šampion Srbije.

Datum: 05.09.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...