x

Nataša Savić pobedila na prvom Turniru Irena Kaločai

Nataša Savić pobedila na prvom Turniru Irena Kaločai
Kuglašica Apatina Nataša Savić osvojila je prvo mesto na prvom ženskom „Turniru Irena Kaločaj“  u organizaciji Kuglaškog kluba Kristal iz Zrenjnina.

Savićeva je, u uzbudljivoj završnici, jer se sve rešilo u poslednjih nekoliko hitaca, oborila 599 čunjeva i za čunj pretekla reprezentativku novosadskog Džambo investa Jasminu Anđelković (598) dok je treće mesto pripalo Nevenki Joković prvotimki subotičkog Pionira sa  595 čunjeva. Sve tri su igrale u poslednjem, od četiri finalna bloka, i pretekle su najbolju posle tri bloka Liviu Santo (Pionir) koja je, sa 583 čunja, zauzela četvrto mesta. Peta je bila Zorica Barać iz Pionira sa 571 čunjem.

Turnir je organizovao Kuglaški klub Kristal iz Zrenjanina i trofeje je podelila legendarna zrenjaninska reprezentativka, kasnije savezni selektor Jugoslavije i predsednik Kuglaškog saveza Jugoslavije (1984 - 1986) Irena Kaločai, koja je  više decenija trenirala i kuglašice Kristala. Prve tri nagrade iznosile su deset, sedam i pet hiljada dinara. Učestvovale su 34 kuglašice. 

Prelazni pehar pobednici Nataši Savić uručio je predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović. 

Turnir, koji će postati tradicionalan, pratili su brojne ugledne zvanice i prijatelji kuglaškog sporta. 

Datum: 01.06.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...