Simultankom promovisano Evropsko prvenstvo za mlade u šahu

Vlado Narančić, FIDE majstor iz Banjaluke, odigrao je u Prijedoru simultanku na 25 tabli, u okviru promocije 12. Evropskog prvenstva za mlade u ubrzanom i brzopoteznom šahu, koje će u nedjelju početi u Banji Vrućici.

Simultanka je održana 10. jula u hotelu "Prijedor", a nakon dva sata igre Narančić je dobio 20 partija i sklopio pet remija, tako da je konačan rezultat 221:21.

Simultanku je otvorila Ljiljana Babić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, koja je pozdravila goste iz Šahovskog saveza RS, tehničkog organizatora evropskog šampionata, ali i mlade šahiste, koji su nedavno zakoračili u svijet crno-bijelih polja.

Šahovski klub Prijedor, bh. premijerligaš na čijem je čelu Rade Javorić, ulaže ogromne napore u popularizaciji i omasovljenju drevne igre. Svoje predstavnike, njih osam, klub će imati i na evropskoj smotri u Banji Vrućici.

Do sada se, inače, prijavilo 210 takmičara iz 19 država, koji će se boriti u pet disciplina.
Datum: 11.07.2012. Autor: Branko Tomić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...